Stevens: kakovost in zmogljivost brez primere! | Nemška cestna, MTB in električna kolesa

Stevens: kakovost in zmogljivost brez primere! | Nemška cestna, MTB in električna kolesa

 

Vodilo podjetja Stevens

 

Biti Hanzeat v bistvu pomeni biti prizemljen, a svetovljan. Zanesljiv, a drzen. Skromnost in globoko prepričanje o svobodi uma in delovanja. Hamburg navdihuje. Večkrat se spraševati in si prizadevati izboljšati vsako podrobnost je del hamburškega vsakdana.

To so najboljši pogoji za izdelavo lahkih športnih koles najvišje kakovosti. Stevensu je to način življenja in vsakdana zadnjih četrt stoletja.

 

https://www.stevensbikes.de/en/si/

 

Po čem so znana kolesa Stevens?

 

Kolesa Stevens so znana po dveh lastnostih – so lahka in izjemno vzdržljiva. Izdali vam bomo majhno skrivnost – te na videz nasprotujoče si lastnosti jim uspe združiti z razvojem, nato s testiranjem, testiranjem in še več testiranj.

 

In testiranje se nadaljuje tudi čez končno fazo, kjer Stevensovi inženirji svoje mojstrovine dodelujejo do konca, naravnost do serijske proizvodnje. Nenehno spremljajo svojo proizvodnjo zalog, da zagotovijo, da ostane na enako visoki ravni kakovosti kot prototip. 

 

Zato ne ločujejo razvoja od proizvodnje, saj je vse del istega kontinuiranega procesa. Tudi zato so Stevensovi oblikovalci osebno vključeni in odgovorni za zagotavljanje kakovosti v serijski proizvodnji

V Stevensu proizvajajo cestna, gorska, gravel, trekking, mestna, otroška in visokokakovostna električna kolesa.

 

Kako je nastalo kolesarsko podjetje Stevens?

 

»V zadnjih 30 letih je bilo naše končno poslanstvo vedno ponuditi našim strankam visokokakovosten izdelek,« pravi Wolfgang von Hacht. Skupaj z bratom Wernerjem je že leta 1991 ustanovil blagovno znamko Stevens. 

 

Danes je podjetje s sedežem v Hamburgu eden najbolj priznanih proizvajalcev koles na nemškem in evropskem trgu. 

 

To je družinska zgodba o uspehu, ki je bila pred kratkim prenesena na drugo generacijo, ki trdno ohranja poslanstvo Stevens nespremenjeno.

 

 

Pionirji karbonskih koles

 

»Že od vsega začetka smo imeli jasno predstavo o tem, kaj želimo ponuditi našim strankam,« se spominjata ustanovitelja podjetja Werner in Wolfgang von Hacht. 

 

Izdelek je bil vedno na prvem mestu – in je še vedno. Zagotavljanje kupcu najboljšega možnega kolesa za njegove potrebe ostaja bistveni del inženirskega dela pri Stevensu. 

 

Gorska kolesa so bila prva kolesa, ki so jih naredili. Začetna paleta modelov, s katero so ustvarili blagovno znamko, je bila neposredna posledica razcveta MTB, ki se je iz ZDA prelil v Evropo. 

Potem ko so bila izdelana prva MTB in treking kolesa, so sledila tudi dirkalna kolesa, ki so vključevala nekatera iz ogljikovih vlaken. Stevens je bil pravzaprav že od leta 1991 eden od pionirjev karbonskih koles.

 

Od športne zgodovine do razvojne prednosti

 

Dejstvo, da se je Stevens hitro uveljavil kot proizvajalec koles, je deloma posledica športne preteklosti obeh bratov Wolfganga in Wernerja. 

 

Oba prihajata iz kolesarske družine von Hacht, oba sta bila odlična kolesarja, ki svoje nabrano znanje še naprej vključujeta v razvoj koles Stevens. 

 

»Tako kot v športu lahko podjetje dela le z dobro ekipo. In to smo imeli od vsega začetka.« pravi Werner von Hacht. 

 

Veliko zaposlenih iz zgodnjih let je še vedno aktivnih pri Stevensu, kar je zagotovo znak visoke stopnje identifikacije osebja z blagovno znamko in podjetjem.

 

 

Zgodovina podjetja Stevens

 

Prek lastne kolesarske trgovine Von Hacht v Eppendorfu, ki se je začela na 40 kvadratnih metrih leta 1979, so podjetniki vedno vzdrževali tesen stik s svojimi strankami. 

 

Leta 1990 se je podjetju pridružil še en hamburški kolesar - Volker Dohrmann. Od ustanovitve podjetja leta 1991 je bil prvi produktni vodja za Stevens, s stiki z dobavitelji v Evropi in Aziji, ki je spodbujal razvoj blagovne znamke. 

 

Leta 1994 sta se trgovina Eppendorf in blagovna znamka Stevens razšli. V zelo kratkem času je Stevens zrasel iz trgovca na drobno v veletrgovca in končno v priznanega proizvajalca. Toda tesen stik s strankami je vedno ostal. Stevens že 30 let stoji za tesnim partnerstvom s svojimi specializiranimi trgovci na drobno.

 

Neposredna bližina dirkalne scene spremlja znamko že od njene ustanovitve. Stevens je hitro postal vodilna znamka ciklokrosa v Nemčiji in Evropi. 

 

Številni svetovni in evropski prvaki vozijo ali so vozili Stevens. Toda Stevens si ne ustvarja imena le kot dobavitelj športnikov v ciklokrosu. Tudi najboljši kolesarji računajo na ta hitra, zmogljiva in zanesljiva kolesa iz Hamburga, da bodo zmagali tako cestna kot MTB tekmovanja.

 

Sistematičen razvoj koles

 

Za razvoj kolesa od prvega koncepta do delujočega prototipa in serijske proizvodnje so potrebni jasno strukturirani delovni procesi. 

 

Potreben je timski trud, da se delo opravi. V Stevensu se zanašajo na neverjetno veliko ljudi, od preizkuševalcev, kot so profesionalni kolesarji, do inženirjev in strank, kot ste vi, da prispevajo svoje znanje, svoje misli o tem, kako izboljšati izdelek, pa tudi o tem, kaj bi še radi videli od znamke. Za vsak nov kolesarski projekt se zbira nešteto idej.

 

Vsak koncept je posebej obravnavan – bodisi odobren, zavržen ali izboljšan korak za korakom, preden se lahko začne strogo testiranje. Vsako kolo nato izdelajo v Stevensovih lastnih laboratorijih z uporabo vrhunske programske opreme in najsodobnejših strojev. 

 

Vsa ta čarovnija se dogaja v Hamburgu. Zato je na vseh njihovih kolesih natisnjeno "zasnovano in izdelano v Hamburgu".

 

 

Odkritost

 

Vsi, ki nosijo kakršno koli odgovornost v podjetju Stevens, živijo in delajo v Hamburgu. V podjetju se vsak dan zberejo in razpravljajo o vsem. 

 

Pridobivajo povratne informacije profesionalcev, ki njihova kolesa potiskajo do skrajnih meja na cesti in izven nje, mnenja trgovcev, ki prispevajo svoje znanje in izkušnje svojih strank, poročila lastnega vodenja kakovosti ter vse, kar o Stevensovih izdelkih piše tisk.

 

Cestna, MTB in električna kolesa - narejena v Hamburgu, Nemčiji

 

Vsako kolo je popolnoma oblikovano in zasnovano v Hamburgu ter sestavljeno v Nemčiji, z zavezanostjo kakovosti, na kateru prisegajo. 

 

Največ koles Stevens prihaja iz Evropske unije, večina pa iz montažne tovarne Stevens v severni Nemčiji. Od pisarn njihovih razvijalcev je le nekaj korakov do tovarne cestnih koles po meri Stevens, kjer njihova vrhunska kolesa izdelujejo dobesedno pred njihovimi očmi. 

 

V tovarni pozorno spremljajo vsako stopnjo proizvodnje. Vsak končni izdelek predstavlja nešteto dvokolesnih dogodivščin, ki vas še čakajo.

 

Samozavestno stojijo za svojimi prvovrstnimi dobavitelji z vsega sveta. Vendar trdijo, da je največji del dodane vrednosti koles Stevens to, da so ustvarjena v Nemčiji. 

 

Več kot 60 % njihovih koles je sestavljenih v Nemčiji, vsaj 85 % pa v Evropski uniji. Vsa kolesa Stevens sestavijo sami. Namestili so uspešen Custom Bike Program, s katerim so vodilni na trgu prilagojenih dirkalnih koles in koles za ciklokros v Nemčiji - seveda "Made in Hamburg".

 

Kratke dobavne verige koles

 

Če je hanzeatskemu državljanu nekdo postal všeč, ta postane član razširjene družine. Dolgoročna, zaupanja vredna partnerstva so za podjetje Stevens zelo pomembna. Mnogi Stevensovi dobavitelji so poslovni partnerji, ki proizvajajo v Nemčiji. 

 

Na primer, inovativne luči za Stevnsova mestna in treking kolesa prihaja iz podjetja Busch+Müller, ki se nahaja v Meinerzhagnu v regiji Sauerland. Iz mesta Sundern, prav tako v Sauerlandu, dobijo blatnike SKS.

 

Pinion jim zagotavlja inovativne 12- in 18-redne menjalnike, ki so pravi mejniki na poti do dolgotrajnejšega kolesa. 

 

Legendarni Speedhub, ki vas bo pripeljal tudi na konec sveta, izdeluje Rohloff v Kasslu. Stevensova električna kolesa dobijo gladko in močno moč iz motorjev, ki jih izdeluje Bosch, katerega glavna pisarna je v Gerlingenu.

 

Bližina strank - ohranjanje stikov s strankami

 

Dvanajst mesecev na leto se Stevensovi zaposleni vozijo po nemških in evropskih cestah, poteh in kolesarskih poteh. 

 

Samo v Nemčiji se zanašajo na mrežo 600 specializiranih trgovcev na drobno, ki so vsi pred svojo konkurenco več kot za korak v smislu usposobljenosti in storitev. 

 

Vzdržujejo odnose z neštetimi zvestimi strankami, od katerih so prejeli raznolike in dragocene povratne informacije ... precej pred pojavom družbenih medijev.

 

Tako se močno zavedajo zahtev zelo zahtevnega nemškega trga koles. S tem znanjem lahko uresničijo njihove in vaše želje. 

 

 

Iskanje najboljših rešitev

 

Radovednost je osnovni pogoj. Nenehno iskati boljšo rešitev, bolj izpopolnjene specifikacije, kolo prihodnosti. Zahtevati, da je kolo lahko, športno, udobno in vzdržljivo, je vredno vsakega centa. 

 

Nenehno preizpraševanje in optimizacija delovnih konceptov in tehnologij za največjo kakovost materiala in voznih lastnosti pri vsaki ciljni ceni. Zato se Stevensove luči prižgejo vsako jutro zadnjih 25 let – in pogosto ugasnejo pozno zvečer.

 

Popolno opremljena kolesa

 

Izdelek je dober le toliko, kolikor so dobri pogoji, v katerih je narejen. Zato imajo Stevensovi razvijalci vse, kar potrebujejo, na dosegu roke - od najsodobnejše strojne opreme do vrhunske programske opreme. Stroje in preskusne mize. Izbiro materiala in laboratorijsko opreme. 

 

Stevensovi razvijalci imajo tudi dovolj časa za obsežne testne vožnje in svobodo, da ponovno razmislijo o najbolj trdno preverjenih metodah, tako da ostanejo korak nad konkurenco.

 

 

Never Stop! Nikoli se ne ustavi!

 

Za podjetje, ki ima svoje korenine v kolesarstvu, tako kot Stevens, je lahko samo en moto: Nadaljujte, dokler ne dosežete ciljne črte – in v idealnem primeru so prvi, ki jo dosežejo.

 

Še naprej preizprašujejo svoje zamisli za izboljšanje vseh vidikov koles – v skladu z njihovim vodilnim načelom: "Nikoli se ne ustavi". 

 

Njihova edinstvena pozornost do detajlov jim je prinesla številne zmage na testih in nagrade, kot je nagrada My Bike Readers’ Award 2018 za "Best Complete Bike Brand" za njihova vsestranska kolesa.

 

 

Inovacijska kolesa

 

Skupno znanje in izkušnje so vredne eksponentno več. Zato inženirji Stevens sodelujejo s certificiranimi strokovnjaki in zaupanja vrednimi partnerji. 

 

Celo najmanjša kreativna inovacija lahko kolesarju spremeni svet. Njihov prtljažnik, ki so ga ustvarili s strokovnjaki pri Tubusu, je na primer podprt z okvirjem kolesa, medtem ko je opornik skrit pod blatnikom za čist videz in stabilno vožnjo. 

 

S SR Suntour so uvedli prečne osi v vzmetne vilice električnih koles in koles s kolutnimi oziroma disk zavorami za dodatno togost in varnost.

 

Nekatere inovacije so ustvarjene v celoti v podjetju, kot so nove toge aluminijaste vilice S-Lite.  Niso le lahke in odporne na torzijo, ampak ponujajo tudi vse želene navojne ušesce. 

 

Odvisno od modela je na voljo celo nosilec za na torzijo odporno in varno 12- ali 15-mm prečno os. Stevensove nastavljive dropoute, ki so jih razvili v podjetju, je enostavno uporabljati med sestavljanjem. 

 

Da bo vaša prednja kolesarska luč osvetlila cesto pred vami s čim manjšo senco sprednjega obroča, so razvili stabilen in dovolj dolg nosilec.

 

Neodvisna strokovnost za nadzor kakovosti

 

V Stevensu pravijo, da so sami sebi najstrožji kritiki, a v svojo kakovost se vedno prepričajo z zunanjo pomočjo. 

 

Pri tem se zanašajo na certificiranega inženirja Dirka Zedlerja iz "Zedlerjevega inštituta za kolesarsko tehnologijo in varnost". 

Je javno imenovan, zapriseženi strokovnjak za kolesa in desetletja cenjen svetovalec kolesarskega sektorja.

 

Zahvaljujoč njegovi podpori smo lahko popolnoma prepričani glede ravni kakovosti koles Stevens. Ne samo, da preizkuša Stevensove posamezne izdelke, kot so okvirji koles (modeli iz ogljikovih vlaken in aluminija), vilice, sedežne opore in obroče, ampak jih preizkuša tudi v natančni kombinaciji na vsakem od Stevensovih modelov koles. 

 

Kolesarstvo je strast vseh zaposlenih

 

Zaposleni v podjetju Stevens so strokovnjaki pri svojem delu, saj je večina tudi sama navdušenih kolesarjev. 

 

Njihove strasti se razlikujejo - od vožnje v službo do kolesarskih počitnic in športnih večernih izletov po službi. 

 

Stevensovim razvojnim inženirjem zagotovo pomaga neposreden dostop do stalnih povratnih informacij kolegov. 

 

Okolje v Stevensu je toplo, odprto, kjer lahko preprosto delijo zgodbe o svojih vožnjah in izkušnjah drug z drugim.

 

 

Novi izzivi v kolesarstvu

 

Družinsko podjetje za proizvodnjo koles praznuje 30. obletnico obstoja. Stevens trenutno zaposluje več kot 100 ljudi na svojem sedežu v Hamburgu in v proizvodnji. 

 

Posebej ključno je bilo imeti tako veliko in močno ekipo za obvladovanje ogromnih izzivov, s katerimi so se soočili v letu 2020. 

 

Zaradi tega obdobja prilagajanja je celotna kolesarska industrija še naprej v stanju toka. Ker je mikromobilnost v resnem porastu, postajajo električna kolesa vse bolj priljubljena – zlasti v mestnih območjih. 

 

Bolj kot kdaj koli prej kolo predstavlja prihodnost.
"Pandemija korone je ponovno okrepila kolesarski razcvet," pravi Wolfgang von Hacht.

"Ljudje si želijo ven, se gibati, biti mobilni. Kolo je za to bolj primerno kot skoraj kateri koli drug kos športne opreme ali kaj drugega.”

 

Z nenehno naraščajočim povpraševanjem rastejo tudi izzivi za Stevens kot proizvajalca. Toda podjetje se sooča s temi izzivi kot z vsemi drugimi v zadnjih 30 letih – z ustvarjalnostjo, prizemljenim pristopom, pogumom in navdušenjem!

 

Njihov pristop je očitno uspešen, saj je bilo njihovo razvojno delo v rastočih segmentih, kot sta E-MTB in Gravel, večkrat nagrajeno s strani uglednih strokovnih revij.

 

Portfelj izdelkov Stevens še naprej raste in uspeva, saj se trendi hitro prepoznajo in kolesa ustvarjajo in razvijajo tako, da ustrezajo pričakovanim zahtevam in potrebam potrošnikov. 

 

"Nikoli si ne bi predstavljali statusa quo," pravi Wolfgang von Hacht, zadovoljen s trenutnim stanjem v podjetju. 

 

In cilji za naslednjih 30 let? 


"Rastemo z izzivi prihodnosti in načrtujemo, da bo zabava ob razvoju koles še bolj pritekla v naše izdelke." Precej hanzeatski prizemljeni pogled. In tako, njihov moto ostaja enak še naslednjih 30 let ... nikoli se ne ustavite!