Nastavitev položaja

Nastavitev položaja

Za prijetno in učinkovito kolesarjenje, je poleg primerne izbire kolesa pomembno, da je slednje tudi ustrezno prilagojeno kolesarju. Da bi bilo nabiranje kilometrov prijetno in da bi bila možnost nastanka poškodb najmanjša možna, se že vrsto let se ukvarjamo s položaji na kolesu. Poleg nastavitve kolesa s klasičnimi tehnikami, po intenzivnem testiranju, sedaj v laboratoriju idmatch nudimo nastavitve z napredno tehnologijo, ki s 3D skeniranjem omogoča natančno oceno biomehanske drže kolesarja in njegovo dinamično analizo.

Nastavitev položaja s Primožem Čerinom

Za nastavitve v kolesarskem laboratoriju idmatch skrbi Primož Čerin, nekdanji profesionalen kolesar, ki je tekmoval tako na Dirki po Italiji, kot tudi na sloviti francoski pentlji Tour De France in olimpijskih igrah v Los Angelesu. Mnogim je znan tudi kot strokoven komentator večjih kolesarskih dirk na nacionalni televiziji. Kot dolgoleten profesionalen in rekreativen kolesar, ima izjemno bogate izkušnje z raznovrstnimi oblikami kolesarjenja, vrsto let pa se posveča tudi položajem na kolesu ter je prava zakladnica izkušenj s kolesarskega področja.

 

Glavne prednosti nastavitev s sistemom idmatch

Napredna tehnologija s 3D skeniranjem omogoča natančno oceno biomehanske drže kolesarja in njegovo dinamično analizo.

3D Skeniranje

Popolno tri-dimenzionalno skeniranje kolesarja izboljšuje natančnost meritev in dovoljuje analiziranje gibanja v treh anatomskih ravneh. Programska oprema prepozna vse kolesarjeve stične točke in sklepe ter določi dolžine telesnih delov.

Brez markerjev

Sistem s pomočjo 3D kamere izmeri kolesarja, identificira točke vseh sklepov, določi kote gibanja in kotne hitrosti. Analiza omogoča samodejno prilagoditev nastavitvenega kolesa meram kolesarja v realnem času. Ker za meritev ne potrebuje markerjev, sistem odpravlja možnost napak zaradi napačno postavljenih markerjev oz. nenatančno identificiranih točk.  

Interaktivnost

Neposredna povezava med programsko opremo in kolesom za nastavitve »SmartBike« dovoljuje neodvisno spreminjanje položaja neposredno med testom. Idmatch BikeLab je prvi znanstevni sistem z naprednim 3D skeniranjem in povsem s programsko opremo nastavljivim kolesom na svetu. Skupaj s proizvajalci koles in komponent je ustvarjena široka baza podatkov o geometrijah koles in komponentah, kar omogoča natančno izbiro pravega okvirja in dodatkov.

Dodatne informacije, pojasnila in naročila na idmatch nastavitev

  • Za nastavitve se je potrebno predhodno dogovoriti za ustrezen termin
  • Celotna nastavitev poteka okvirno 2-3 ure 
  • Za vse podrobnejše informacije in pojasnila nas kontaktirajte
  • Za naročila in pojasnila nas pokličite na 030 722 157 (v primeru nedosegljivosti, vrnemo klic) in 01 541 10 60 ali pišite na servis@maxisport.si

Kje se nahaja kolesarski laboratorij idmatch? 

  • Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana

  

Izdelkov, ki ustrezajo izbiri, ni mogoče najti.