Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Maxisport

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Maxisport Čerin so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Naprošamo vas, da pred spletnim nakupom preberete splošne pogoje poslovanja. Z uporabo Maxisport d.o.o. spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.maxisport.si se z navedenimi pogoji strinjate, v nasprotnem primeru vas naprošamo, da spletne trgovine ne uporabljate.

 

Osnovni podatki ponudnika

MAXISPORT, d.o.o., Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana
Identifikacijska številka za DDV: SI44397500
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5346134000
TRR: 03171-1000356554
Podjetje Maxisport d.o.o. je vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/5912/00. 


Telefon: 01 / 547 65 00
Fax: 01 / 547 65 68
E-pošta: trgovina@maxisport.si

 

Opredelitev pojmov

 • Ponudnik je podjetje Maxisport, d.o.o., Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana, ki upravlja s spletno trgovino na naslovu www.maxisport.si.
 • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino ponudnika, ki deluje na tej spletni strani.
 • Spletna prodajalna Maxisport je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.
 • Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v indormacijskem sistemu spletne trgovine podjetja Maxisport, d.o.o., ki deluje na spletni strani www.maxisport.si.
 • Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Maxisport Čerin (www.maxisport.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije (povzetek zakonodaje):

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ZAKLJUČI NAKUP odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v roku petnajst (15) dni ponudniku sporoči na elektronski naslov trgovina@maxisport.si, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu.

Izdelki morajo biti popolnoma nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Kupec mora vrnjenim izdelkom priložiti tudi račun.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje v roku tridesetih (30) dni od prejema kupčevega sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.


 

Plačilo

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Vsi spodaj navedeni pogoji veljajo samo za območje Slovenije.

 

Načini plačila

Kupec lahko naročeno blago plača na naslednje načine:

 • Gotovinsko in kartično ob osebnem prevzemu na Letališki cesti 5 ali Šmartinski cesti 211.
 • Plačilo po povzetju ob dostavi blaga s Pošto Slovenije.
 • Po predračunu, z nakazilom na račun ponudnika po predračunu oziroma ponudbi.

 

Gotovinsko plačilo ob osebnem prevzemu

Gotovinsko plačilo je možno ob osebnem prevzemu blaga na obeh fizičnih prodajnih mestih (Letališka cesta 5, center Diamant in Šmartinska cesta 211).

 

Brezgotovinsko plačilo (ni možno v spletni trgovini)

Kartično plačilo v spletni trgovini ni mogoče, možno pa je na obeh fizičnih prodajnih mestih (Letališka cesta 5, center Diamant in Šmartinska cesta 211). Nakup je možno opraviti z naslednjimi debetnimi in kreditnimi karticami: Maestro, Mastercard / Eurocard, Visa, Diners, American Express in Karanta. S karticama Diners in American Express je možen tudi obročni nakup (do 12 obrokov).

 

Plačilo po povzetju

Pri plačilu po povzetju Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino. Ta strošek ni vračunan v kupnino. To pomeni, da morate ob prejemu pošiljke poravnati kupnino + strošek odpreme blaga v vrednosti 5,00€ + provizijo za odkupnino po veljavnem ceniku Pošte Slovenija. V kolikor vaš nakup presega vrednost 50,00 € je poštnina brezplačna.

 

Plačilo po predračunu

Pri plačilu po predračunu se izognete proviziji za odkupnino Pošte Slovenija. Za višino provizije pri tovrstnem načinu plačila povprašajte pri banki, preko katere izvajate plačilo. To pomeni, da ob nakupu poravnate kupnino + strošek odpreme blaga v vrednosti 5,00 € + provizijo banke preko katere plačujete. V kolikor vaš nakup presega vrednost 50,00 € je poštnina brezplačna.

 

Obročno odplačevanje (ni možno v spletni trgovini)

Na obeh fizičnih prodajnih mestih (Letališka cesta 5, center Diamant in Šmartinska cesta 211), je možno obročno odplačevanje s karticama Diners in American Express (do 12 obrokov) ali SKB kreditom na prodajnem mestu (do 36 obrokov).

 

Obročno odplačevanje s karticami Diners (do 12 obrokov):

 • Komu je namenjeno? Kupcem, državljanom Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki so stari najmanj 18 let, redno zaposleni in imajo katero izmed plačilnih kartic American Express (zelena, zlata, Magna American Express).
 • Za sklenitev posojila potrebujete: Osebno izkaznico ali potni list in plačilno kartico Diners.
 • Višina posojila: višina je odvisno od avtorizacije izdajatelja Diners Club Slovenija.
 • Odplačilna doba: do 12 mesecev.
 • Obrestna mera EOM: brez obresti.
 • Način odplačila: odplačilni obroki bodo vključeni v mesečne račune za uporabo kartice Diners Club.
 • Podrobnosti: na 080 13 45 oziroma na www.dinersclub.si.

 

Obročno odplačevanje s karticami American Express (do 12 obrokov):

 • Komu je namenjeno? Kupcem, državljanom Republike Slovenije s stalnim bivališčem v Sloveniji, ki so stari najmanj 18 let, redno zaposleni in imajo katero izmed plačilnih kartic American Express (zelena, zlata, Magna American Express).
 • Za sklenitev posojila potrebujete: Osebno izkaznico ali potni list in katero izmed plačilnih kartic American Express (Express Card - zelena, Golda Card - zlata ali Magna American Express)
 • Višina posojila: višina je odvisno od avtorizacije izdajatelja kartice American Express.
 • Odplačilna doba: do 12 mesecev.
 • Obrestna mera EOM: brez obresti.
 • Način odplačila: odplačilni obroki bodo vključeni v mesečne račune za uporabo kartice American Express.
 • Podrobnosti: www.americanexpress.si.

 

Obročno odplačevanje s kreditom SKB banke (do 36 obrokov in 4.000,00€):

  

Cene

 • Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
 • Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
 • Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
 • Navkljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.


 • Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka in v kolikor želenega artikla ni na zalogi, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti oziroma telefonu.

 

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V kolikor imate posebne zahteve, vas naprošamo, da jih pri naročilu navedete pod opombe.

 

Poštnina

Notranji promet – območje Slovenije

Dostava naročenih izdelkov je od ponedeljka do petka. Pri nakupu nad 50 € je strošek odpreme blaga brezplačen. Pri nakupu do 50 € vam bomo zaračunali strošek odpreme blaga v višini 5,00 € z vključenim DDV. Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Ta strošek ni vračunan v kupnino.

Mednarodni promet - območje EU

Dostava naročenih izdelkov je od ponedeljka do petka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Poštnina se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.

Mednarodni promet - izven območja EU

Za vsa vprašanja o možnostih nakupa izven EU nam pišite na: trgovina@maxisport.si

 

Garancija

Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

 

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Maxisport, d.o.o., Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana

 

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Maxisport, d.o.o., ki upravlja spletno trgovino www.maxisport.si, se pri svojem poslovanju zavzema za koretno uporabo osebnih podatkov. V skladu z zakonskimi določili, je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. 

Podjetje Maxisport, d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine www.maxisport.si zbira naslednje podatke uporabnikov:

 • Ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov za pošiljanje naročenega blaga,
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
 • geslo v enkriptirani (šifrirani obliki),
 • ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino.

Posredovane osebne podatke zbiramo izključno za lastne potrebe, za namen prodaje in vaše obveščenosti prek elektronske pošte in spletnih strani. Vse osebne podatke varujemo in jih bomo varovali v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in uredbo GDPR in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Hranili jih bomo do vašega preklica. 

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino, ne odgovarjamo. Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino www.maxisport.si.


Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje Maxisport, d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ob upoštevanju določb uredbe (EU) št. 524/2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov Uredbe ES št. 2006/2004 in direktive 2009/22 / ES, nudimo možnost reševanja morebitnih sporov zunaj sodišča. Z uporabo evropske platforme za spletno reševanje sporov (SRS platforme),  ki je digitalni instrument, ki ga je Evropska komisija ustvarila za lajšanje, neodvisno, nepristransko, pregledno, učinkovito, hitro in pravično zunajsodno poravnavo.  Reševanje sporov poteka skladno s pogodbenimi obveznostmi o spletni prodaji in opravljanju storitev potrošnikov,  ki prebivajo v uniji ali trgovci s sedežem v uniji. V tem primeru lahko uporabite povezavo na platformo SRS: ODR.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti pravilnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Navkljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe ažurirati podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in specifikacij proizvodov brez predhodne najave.