Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Maxisport.si

Splošni pogoji poslovanja spletne prodajalne Maxisport Čerin so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Naprošamo vas, da pred spletnim nakupom preberete splošne pogoje poslovanja. Z uporabo Maxisport d.o.o. spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani www.maxisport.si, se z navedenimi pogoji strinjate, v nasprotnem primeru vas naprošamo, da spletne trgovine ne uporabljate.

 

Osnovni podatki ponudnika

MAXISPORT, d.o.o., Ljubljana, Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana
Identifikacijska številka za DDV: SI44397500
Davčni zavezanec: DA
Matična številka: 5346134000
TRR: SI56 0317 1100 0356 554
Naziv banke: SKB banka d.d. Ljubljana
BIC banke (SWIFT): SKBASI2X

Telefon: 01 / 547 65 00
E-pošta: [email protected]

Podjetje Maxisport d.o.o. je vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko 1/5912/00.  

Opredelitev pojmov

 • Ponudnik je podjetje Maxisport, d.o.o., Ljubljana, Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana, ki upravlja s spletno trgovino na naslovu www.maxisport.si.
 • Uporabnik je oseba, ki uporablja spletno trgovino ponudnika, ki deluje na tej spletni strani.
 • Spletna prodajalna Maxisport je informacijski sistem namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov.
 • Kupec je oseba, ki uporablja spletno stran ponudnika in kupuje v informacijskem sistemu spletne trgovine podjetja Maxisport, d.o.o., ki deluje na spletni strani www.maxisport.si.
 • Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika, pravice kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Prijava

Ob registraciji v spletno prodajalno obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo, ki ga izbere sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne Maxisport Čerin (www.maxisport.si), pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

Dostopnost podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije (povzetek zakonodaje):

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku),
 • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe ; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Postopek nakupa

Ko uporabnik izbere izdelek ali izdelke in s potrdilom na gumb ODDAJ NAROČILO odda naročilo, mu spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki). S tem je naročilo potrjeno, izdelki bodo poslani v najkrajšem možnem roku. Če je rok dobave več kot 5 delovnih dni, ponudnik o tem obvesti kupca.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v roku petnajst (15) dni ponudniku sporoči na elektronski naslov [email protected], da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh po sporočilu o odstopu.

Izdelki morajo biti popolnoma nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Kupec mora vrnjenim izdelkom priložiti tudi račun.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko bo to mogoče oziroma najkasneje v roku tridesetih (30) dni od prejema kupčevega sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.


 

Cene

 • Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.
 • Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.
 • Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
 • Navkljub trudu ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.


 • Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila). Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

 

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobava blaga 2-5 delovnih dni. V primeru daljšega dobavnega roka in v kolikor željenega artikla ni na zalogi, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti oziroma telefonu.

 

Dostava

Ponudnik mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času. Ob dobavi mora uporabniku nuditi še dodatne informacije glede pravice do odstopa, predvsem pogoje in način izvršitve same pravice. Zagotoviti mora vse potrebne informacije glede naslova, kamor se uporabnik lahko obrne v primeru pritožbe in informacije glede garancij ter servisa oziroma drugih storitev po zaključku pogodbe.

Za dostavo naročil uporabljamo Pošto Slovenije. Naročene izdelke vam dostavijo na naslov, ki ste ga navedli kot naslov za dostavo. Dostave potekajo večinoma v dopoldanskem času. V primeru, da v času dostave pošiljke ne morete prevzeti, jo lahko kasneje prevzamete na najbližji pošti Slovenije. Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo. V kolikor imate posebne zahteve, vas naprošamo, da jih pri naročilu navedete pod opombe.

 

Poštnina

Notranji promet – območje Slovenije

Dostava naročenih izdelkov je od ponedeljka do petka. Pri nakupu nad 50 € je strošek odpreme blaga brezplačen. Pri nakupu do 50 € se zaračuna strošek odpreme blaga v višini 5,00 € z vključenim DDV. Strošek odpreme blaga je vračunan v kupnino kot ločena postavka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Pri plačilu po povzetju si Pošta Slovenije obračuna provizijo za odkupnino (po veljavnem ceniku Pošte Slovenije). Ta strošek ni vračunan v kupnino.

Mednarodni promet - območje EU

Dostava naročenih izdelkov je od ponedeljka do petka. Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec. Poštnina se obračuna po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.

Mednarodni promet - izven območja EU

Za vsa vprašanja o možnostih nakupa izven EU nam pišite na: [email protected]

 

Garancija

Vsi izdelki v naši ponudbi imajo najmanj 1 mesec garancije. V primeru, da ima artikel drugačno garancijsko dobo je le ta vključena v opisu artikla. Pri spletnem nakupu garancija prične veljati z dnevom vročitve pošiljke.

 

Izenačimo ceno

Ste morda pri katerem koli ponudniku našli izdelek ugodneje? Predložite nam dokazilo in ceno vam bomo izenačili!

Kako deluje akcija izenačimo ceno?

Osebju na obeh lokacijah, Italijanska ulica 8 (Trgovina s kolesarsko opremo) in Šmartinska cesta 211 (Servis koles), predložite konkurenčno ponudbo željenega izdelka v skladu s pravili, ki so navedena v nadaljevanju. Ceno konkurenčnega ponudnika vam v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, ki določa način določanja in oglaševanja, nemudoma prilagodimo konkurenčni ponudbi. Akcija izenačimo ceno velja tudi za ponudbe izven Slovenije, pri tem pa upoštevajte še stroške pošiljanja in DDV. Akcija ne velja za izdelke s cenami, ki so znatno nižje od priporočene maloprodajne cene ali tržne vrednosti.

 

Kako deluje akcija izenačimo ceno pri nakupu prek spleta?

Na e-poštni naslov [email protected] nam pošljite povezavo do željenega artikla z naše spletne strani in povezavo do konkurenčne ponudbe enakega izdelka ali predračuna konkurenčnega ponudnika. Ponudbe konkurenčnega ponudnika morajo biti v skladu s pogoji, ki so navedeni v nadaljevanju. V najkrajšem možnem času vam bomo posredovali novo ponudbo.

 

Konkurenčni izdelek mora biti?

Izdelek, ki ga ponuja konkurenčni ponudnik mora biti nov, enak, z enakim nazivom in kodo izdelka, enake velikosti in barve ter enakimi ostalimi karakteristikami. Ponudba mora biti veljavna in izdelek na zalogi.

 

Kakšna dokazila je potrebno predložiti?

 • Predračun konkurenta ali ponudbo, ki ne sme biti starejša od treh dni.
 • Konkurenčni katalog ali letak, ki mora biti veljaven na dan obiska trgovine.
 • URL povezavo konkurenčne ponudbe identičnega izdelka, vključno z barvo in velikostjo.
 • Izdelek mora biti pri konkurenčnemu ponudniku na zalogi.

 

Cene izdelkov?

Akcija »Izenačimo ceno« se nanaša tako na redne kot tudi na akcijske cene izdelkov pri konkurenčnem ponudniku. Primerjana cena konkurenta je tista, ki bi jo stranka dejansko plačala ob nakupu, vključno s stroški pošiljanja in morebitnega doplačila DDV. Na izdelke z izenačeno ceno ne morete uveljavljati dodatnih popustov in kuponov za dodatne ugodnosti.

 

Za katere izdelke akcija ne velja?

Izenačitev cene ne velja za izdelke, ki niso na zalogi, darilne bone, storitve, brezplačna darila, različne načine obročnega odplačevanja in financiranja ter za vračila kupnine. Akcija ne velja za izdelke s cenami, ki so znatno nižje od priporočene maloprodajne cene ali tržne vrednosti.

 

Obročno odplačevanje izdelkov z izenačeno ceno?

Tudi za izdelke z izenačeno ceno je možno obročno odplačevanje na fizičnih prodajnih mestih, v trgovini na Italijanski ulici 8 in servisu na Šmartinski cesti 211. Več možnostih plačil se na nahaja na naslednji povezavi: https://maxisport.si/placilo.

 

Kako do 20 % popusta?

Ob nakupu kolesa, tudi v drugih prodajalnah, vam v roku 30 dni od dneva nakupa v Maxisportu nudimo nakup dodatne opreme kar 20 % ugodneje. Vse kar potrebujete, je predložitev računa, ki se glasi na vaše ime. Popust velja za izdelke znamk Ale, Dotout, Pinarello (oblačila), Rudy Project in Sidi. Popust ne velja za artikle, ki so že predmet znižanja, ki presega vrednost popusta.

 

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV razen rabljenih artiklov, pri katerih je DDV obračunan na podlagi 48. in 49. člena ZDDV in na podlagi 50. C člena ZDDV ni izkazan. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja.

 

Kako do 5€ popusta?

Ob prijavi na naše e-novice, preko e-pošte prejmete kodo za bon s 5€ popusta, ki ga lahko enkratno unovčite le ob spletnem nakupu nad 50€. Popusti se ne seštevajo.

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu prvi izrecno ne nasprotuje.

 

Arhiviranje pogodb

Pogodba, ki jo skleneta ponudnik in uporabnik je trajno shranjena pri podjetju Maxisport, d.o.o., Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana.

 

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje Maxisport, d.o.o., ki upravlja spletno trgovino www.maxisport.si, se pri svojem poslovanju zavzema za korektno uporabo osebnih podatkov. V skladu z zakonskimi določili, je podjetje zavezano k varovanju osebnih podatkov uporabnikov spletne trgovine. 

Podjetje Maxisport, d.o.o. za potrebe poslovanja spletne trgovine www.maxisport.si zbira naslednje podatke uporabnikov:

 • Ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov za pošiljanje naročenega blaga,
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime),
 • geslo v enkriptirani (šifrirani) obliki,
 • ostale podatke, ki jih uporabnik vnese pri registraciji v spletno trgovino.

Posredovane osebne podatke zbiramo izključno za lastne potrebe, za namen prodaje in vaše obveščenosti prek elektronske pošte in spletnih strani. Vse osebne podatke varujemo in jih bomo varovali v skladu z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in uredbo GDPR in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Hranili jih bomo do vašega preklica. 

Za točnost vnešenih podatkov, ki jih je uporabnik navedel pri registraciji v spletno trgovino, ne odgovarjamo. Za potrebe varnosti se izbirajo tudi IP naslovi uporabnikov, ki dostopajo in uporabljajo spletno trgovino www.maxisport.si.

E-novičnik pošiljamo enkrat tedensko. Na E-novice se prijavite na naši spletni strani ali ob nakupu, v kolikor se strinjate s Splošnimi pogoji poslovanja. Od prejema novic se lahko kadarkoli odjavite z izbiro gumba Odjava v samem e-novičniku.


Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih podjetje Maxisport, d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če tako določa zakon o varovanju osebnih podatkov ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi.

 

Pritožbe

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen. Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ob upoštevanju določb uredbe (EU) št. 524/2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov Uredbe ES št. 2006/2004 in direktive 2009/22 / ES, nudimo možnost reševanja morebitnih sporov zunaj sodišča. Z uporabo evropske platforme za spletno reševanje sporov (SRS platforme),  ki je digitalni instrument, ki ga je Evropska komisija ustvarila za lajšanje, neodvisno, nepristransko, pregledno, učinkovito, hitro in pravično zunajsodno poravnavo.  Reševanje sporov poteka skladno s pogodbenimi obveznostmi o spletni prodaji in opravljanju storitev potrošnikov,  ki prebivajo v uniji ali trgovci s sedežem v uniji. V tem primeru lahko uporabite povezavo na platformo SRS: ODR.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti pravilnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh. Navkljub temu se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudniku ne uspe ažurirati podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskega stanja izdelka. Pridržujemo si pravico do spremembe cen in specifikacij proizvodov brez predhodne najave.