Rudy Project predstavlja Rebel - njihov najnovejši napredek na področju cestnih kolesarskih čelad | Maxisport novice

Rudy Project predstavlja Rebel - njihov najnovejši napredek na področju cestnih kolesarskih čelad | Maxisport novice

 

Podjetje Rudy Project je od leta 1985, ko ga je ustanovil Rudy Barbazza v Trevisu v Italiji, vodilno na področju proizvodnje vrhunskih italijanskih sončnih kolesarskih očal in čelad. V zadnjih treh desetletjih je blagovna znamka nenehno premikala meje inovacij na področju športne optike in oblikovanja.

Najnovejša novost v ponudbi, cestna kolesarska čelada Rebel, je bila premierno predstavljena na dirki Tour de France z ekipo Team Bahrain Victorious.

 

 

Ta čelada predstavlja velik napredek na področju varnosti, prijaznosti do okolja in zmogljivosti. Skrbno je bila zasnovana tako, da kolesarjem po vsem svetu zagotavlja vrhunsko zaščito, udobje in slog.

Chris Lupo, direktor športnega marketinga pri podjetju Rudy Project North America, je povedal: „Rebel uteleša naše nenehno prizadevanje za inovacije in varnost. Uporabili smo najnovejšo tehnologijo in materiale ter ustvarili čelado, ki našim strankam nudi izjemno zaščito, udobje in trajnostno možnost.“

 



Rebel ima najsodobnejše vložke iz ogljikovih vlaken, ki zagotavljajo izboljšano strukturno podporo, zmanjšujejo potrebo po polistirenski peni in zagotavljajo minimalno težo čelade. Rezultat tega inovativnega pristopa je čelada, ki je lažja, kompaktnejša in opremljena z večjimi zračniki za boljši pretok zraka - vse to brez ogrožanja varnosti.

Čelada Rebel izpolnjuje stroge zahteve testiranja RP Rotational Impact Testing ter varnostne standarde CPSC in CE/EN 1078, kar kolesarjem zagotavlja dobro zaščito pred neposrednimi in rotacijskimi udarci za varnejšo vožnjo.

 



V skladu z zavezanostjo podjetja Rudy Project k varovanju okolja je čelada Rebel izdelana iz recikliranega polikarbonata, trakovi in blazinice pa so prav tako izdelani iz recikliranih materialov. Ta predanost trajnosti zagotavlja, da Rebel varuje tako kolesarje kot okolje.

Rebel tehta le 249 gramov v velikosti S/M. Kolesarji bodo cenili novo novo zasnovo trakov in podušesnih sponk Ergo, ki zagotavlja vrhunsko udobje, in sistem magnetnih zaponk Fidlock za hitro in varno zapenjanje.

 


Rebel z 22 natančno nameščenimi prezračevalnimi odprtinami zagotavlja optimalen pretok zraka, ki kolesarje ohranja karseda sveže tudi v najzahtevnejših poletnih razmerah.

Mreža proti žuželkam in dodatno oblazinjenje povečata udobje in vsestranskost. Sprednje prezračevalne odprtine čelade in zadnji spojler, znan kot Airframe Band, so zasnovani tako, da usmerjajo zrak nad glavo za učinkovito hlajenje.

 



Sistem za nastavitev zadnjega dela čelade RS Micro 11 je izjemno natančen in mikrometričen ter zagotavlja varno in udobno prileganje, ki znatno povečuje varnost.

Čelado prejmete z visokokakovostnim zaščitno vrečko in kompletom nadomestnih notranjih blazinic.

 


Rebel je na voljo v dveh velikostih (S/M in L) in treh barvah: mat beli, mat črni in rdeči. Ta cestna kolesarska čelada je najboljša izbira za zahtevne kolesarje, ki dajejo prednost varnosti, trajnosti in zmogljivosti.