Merilci moči Stages

Stages je prvič stopil na tržišče merilcev moči v letih 2011/12, in takrat marsikateremu kolesarskemu navdušencu predstavljal popolnoma novo, neznano ime, čeprav znamka ni bila tuja svetu merjenja moči. Z leti izkušenj iz izdelovanja koles za takoimenovani »spinning« z integriranimi merilci moči, si je podjetje ustvarilo idealno odskočno desko za vstop v svet merilcev moči za zunanjo uporabo.

Podjetje je tako z uporabo svojih že preverjenih in dokazanih visokotehnoloških rešitev lahko trgu ponudilo preprosto, efektivno in cenovno zanimivo rešitev.

Zasnova sistema je dokaj preprosta. V osnovi gre za integracijo le tega v levo, nepogonsko ročico gonilke. Enostranski merilec moči Stages je tako eden najlažjih na tržišču, saj celotnemu sklopu doda le ~15g dodatne teže. Za natančnejšo meritev in še boljšo analizo pedaliranja pa obstaja tudi obojestranski merilec moči, ki pa sistemu doda pičlih 35g.

Glavni adut dobrega merilca moči je konsistenca. In Stages se lahko pohvali prav s tem. Tovarniška kalibracija in natančnost izdelave omogoča merilcu industrijsko vodilno natančnost merjenja ± 1.5 % v vseh vremenskih pogojih za kar poskrbi Aktivna Temperaturna Kompenzacija. Merilci moči Stages so bili med prvimi ki so izničili potrebo po dodatnih senzorjih kadence. Natančno meritev le te pa opravita integrirani giroskop in merilec pospeškov za kar največjo natančnost.

Sistem je preko protokolov ANT+ in BLE (Bluetooth Low Energy) povezljiv z velikim naborom kolesarskih računalnikov (Stages Dash, Garmin, Wahoo…), prav tako pa je možna povezljivost s telefoni in tablicami preko katerih se brezžično opravljajo tudi posodobitve programske opreme. Preprostost uporabe je še eden od glavnih adutov Stages merilcev moči. Servisiranje enot praktično ni potrebno, zamenjavo baterije pa lahko opravi uporabnik sam. Enote uporabljajo standardne CR2032 baterije. Avtonomija enote z uporabo le teh pa kar več kot 200 ur uporabe.

Merilci moči Stages so kompatibilni z skupinami opreme vseh večjih proizvajalcev (Shimano, Campagnolo, Sram), kot tudi gonilkami znamk kot so Cannondale, FSA… Na voljo so različne dolžine gonilk kot to ponujajo tudi proizvajalci.

Več o merilcih moči: