Po treh drugih mestih na španski pentlji, je Chris Froome, s prednostjo dveh minut in 15 sekund, končno slavil na Dirki po Španiji - Vuelti. Letošnje leto je zanj vsekakor izjemno, saj je postal zmagovalec kar dveh najprestižnejših več tedenskih preizkušenj hkrati, kar po letu 1978 še ni uspelo nobenemu kolesarju. Kot zanimivost naj navedemo še podatek, da je Chris tokrat "odnesel" kar 3 majice, rdečo vodilnega na dirki, zeleno vodilnega v točkovanju in belo za zmagovalca v kombinaciji.  

V noči pred zadnjo etapo pri Pinarellu vsekakor niso spali, saj so za Chrisa pripravili posebno različico Dogme F10, obarvano v rdeče. Na kolo je Fausto Pinarello lastnoročno pripisal tudi posvetilo in podpis. Na Vuelti je Froome dirkal na enakem kolesu kot na Dirki po Franciji - Pinarello DOGMA F10

Podobno pot so ubrali tudi pri proizvajalcu kolesarske obutve Sidi, saj so za zadnjo etapo in prihod kolesarjev v Madrid, za Chrisa izdelali posebno barvno različico čevljev Sidi SHOT, v rdeče-črni barvni kombinaciji, ki se je povsem skladala s kolesom in barvo majice vodilnega na dirki. 

Na letošnji Vuelti so kolesarji v čevljih SIDI, poleg skupnega zmagovalca, dosegli kar 10 etapnih zmag!