Stevens

Pred dobrimi dvajsetimi leti so luč sveta ugledala prva kolesa z napisom Stevens. Zgodba o uspehu se je odvijala zelo hitro, saj so bila gorska, cestna in tudi treking kolesa že v prvem letu del razstavnega programa največjega evropskega sejma kolesarske opreme Eurobike. Ta je tistega davnega leta `91 tudi prvič odprl vrata ljubiteljem kolesarstva. Že prihodnje leto je Stevens vstopil tudi v svet discipline ciklokros, kjer je mimogrede močan igralec še danes, priznanj vseh vrst pa tudi v naslednjih letih ni manjkalo. Leta `93 Stevens izdela desettisoče kolo, dve leti kasneje predstavi svoje prvo polnovzmeteno kolo, hkrati pa specialka Stevens Star postane zmagovalec primerjalnega testa nemške revije Tour. V naslednjih letih si kopica koles Stevens prisluži naziv "kolo leta", nemški proizvajalev pa se leta `97 z moštvom Team Cologne poda tudi v svet tekmovalnega cestnega kolesarstva.

V letih 2005, 2006 in 2007 postane Stevens najbolj atraktivna kolesarska blagovna znamka v Nemčiji, leta 2008 in 2010 pa ponovi uspeh tudi na področju treking koles, kar postane, poleg ciklokros koles, najpomembnejša usmeritev podjetja.

Med vsemi Stevensovimi kolesi sta na naših tleh še posebej prilubljeni seriji športnih in rekreativnih treking koles X-Cross in X-Cross Premium, ki sta v osnovi namenjeni vsem, ki iščejo lahko, kakovostno in funkcionalno treking kolo. Naj bo cilj udobno premagovanje kilometrov, vožnja v službo ali daljše kolesarsko potovanje, s Stevensovima serijama X ni moč zgrešiti. Vsem je skupen aluminijast okvir, ki je pri različicah Premium še občutno lažji, poleg tega pa so več pozornosti posvetili varjenju in oblikovanju cevi okvirja. Temu primerna je tudi izbira komponent, pri čimer nemški Stevens enostavno ne pozna kompromisov. Vsaka različica je v celoti opremljena z enotnim razredom komponent Shimano, niso pa pozabili niti na primerne vzmetne vilice. Kolesa serije Premium so praviloma opremljena z zračnim vzmetenjem, medtem ko serija Cross za blaženje izkorišča jekleno vzmet z elastomerjem ali oljnim dušenjem.

Set Descending Direction

Izdelkov 1

Set Descending Direction

Izdelkov 1