Stekla Rudy Project ImpactX 2lasrred

Stekla s prilagodljivo stopnjo zatemnitve so nastala na podlagi legendarnih Rudy Project stekel Racing Red, ki so bila zaradi svoje vsestranskosti, optične čistosti in izboljšane zaznave globine, vrsto let izredno priljubljena izbira profesionalnih in rekreativnih športnikov.

Nova stekla ImpactX 2laserred HDR vsebujejo najnovejšo fotokromatsko tehnologijo, zaradi česar so odzivni časi prilagoditve zatemnitve še krajši, izbran rdeč barvni spekter izboljšuje kontrast in zaznavanje globine v slabših svetlobnih pogojih, večplastni metalizirani nanos z videzom ogledala pa odbija žarke v močnih sončnih dneh. Stekla so odlična izbira za vse gorske kolesarje in tekače ter so primerna za pogoste svetlobne prehode, zgodnja jutra, pozne popoldneve, nenadne prihode v temen gozd ipd... 

Seveda tudi stekla  ImpactX 2laserred HDR odlikujejo vse odlike stekel ImpactX kot so: mehkost stekla, ki izboljšuje varnost, odlične optične lastnosti, odpornost na agresivna topila ter doživljenjska nezlomljivost.

  • prepustnost svetlobe od 75 do 16%
  • kategorija filtra: od 1 do 3 (odvisno od svetlobnih pogojev)

 

 
Slika 1:  pogled skozi stekla brez tehnologije HDR   Slika 2:  pogled z očali s stekli s tehnologijo HDR

Tehnologija HDR - High Dynamic Range uravnava dolžino svetlobnih valov, ki potujejo skozi steklo. Tehnologija omogoča jasnejši pogled z občutno ostrejšo sliko ter povišan in bolje definiran kontrast.

 

Laser stekla imajo poseben nanos, ki skrbi za visoko zaščito v močno sončnih dneh in steklom nadenejo videz ogledala takoj, ko vsaj nekoliko potemnijo.