Maxisport Trgovina (Letališka cesta 5, TPC Diamant, 1000 Ljubljana) bo do preklica zaprta. Osebni prevzem pa bo možen pred vhodom v trgovino, ob predhodni najavi in dogovoru preko e-pošte trgovina@maxisport.si ali telefonske številke +386 1 547 65 00.

Maxisport Servis (Šmartinska cesta 211, 1000 Ljubljana) deluje nemoteno, obisk pa je možen le ob predhodni najavi preko e-pošte servis@maxisport.si ali telefonske številke +386 1 541 10 60.

Sidi SHOT white

 

Ali ste kjerkoli v zadnjem mesecu kupili kolo?

Tudi ob nakupu kolesa v drugih prodajalnah, vam v roku 30 dni od dneva nakupa, nudimo nakup dodatne opreme kar 20% ugodneje.

Preberi več

Izenačimo ceno

Ste morda pri kateremkoli ponudniku našli izdelek ugodneje? Predložite nam dokazilo in ceno vam bomo izenačili!

Preberi več
Cena od 233,40 € Redna cena 389,00 €
Razpoložljivost: Ni na zalogi
SKU
CSHOTBIBI

Pri vedno inovativnem proizvajalcu kolesarskih čevljev SIDI, so predstavili model cestnih čevljev Sidi SHOT, ki je umeščen prav na sam vrh, nad izredno priljubljeni model WIRE, ki je sicer pogosta izbira profesionalnih kolesarjev. Novost je sprva preizkusil Chris Fromme na dirki Critérium du Dauphiné, ki je novi model SHOT tudi pripeljal do končne najvišje stopničke že kar na prvi dirki. 

Čevlje Sidi SHOT zaznamujejo številne tehnične podrobnosti, zgornji del čevlja je aerodinamično učinkovite oblike, izdelan iz dihajočih mikrovlaken Tech Pro, ki je na voljo tudi v lumiscentni, neonsko rumeni barvi, kar občutno pripomore k varnosti pri vožnji skozi npr. neosvetljene tunele. Za popolen objem stopala, skupaj s prilagodljivim zategovalcem opetnika Adjustable Heel Retention Device, skrbi popolnoma na novo razvito zapenjalo DOUBLE TECHNO 3, ki omogoča zapenjanje in hitre mikro nastavitve tudi med vožnjo, zgolj z eno roko. 

Podplat VENT CARBON SOLE zaznamuje prilagodljiv sistem prezračevanja stopala. Na sprednji strani podplata se nahaja odprtina, ki skupaj z vzdolžnimi kanali skrbi za dobro počutje kolesarja tudi v največji pripeki, zaradi hladnejših dni pa je zračenje možno tudi povsem zapreti. Posebnost med konkurenti je tudi povsem ročno izdelan podplat iz 100% ogljikovih vlaken. Uporabljena ogljikova vlakna serije T700 3K proizvaja specializirano italijansko podjetje, ki sodeluje predvsem s proizvajalcema Ferrari in Ducati. Spodnji del čevlja je takšne zasnove, da nudi stopalu trdno oporo tudi pri najmočnejših šprintih, izredno tog podplat odlično prenaša kolesarjevo energijo, predel okoli prstov pa vseeno omogoča nekoliko upogiba, kar izboljšuje udobje in prekrvavitev stopal.

Čevlji so odlična izbira za vse tekmovalce in kolesarje, ki prekolesarijo veliko število kilometrov.

 

Značilnosti:

 • VENT CARBON: 100% karbonski podplat izdelan iz ogljikovih vlaken T700 3K, s patentiranim in nastavljivim sistemom prezračevanja, kar je še posebno priročno v vročih poletnih dneh.
 • MICROFIBRE TECHPRO: Visoko tehnološko "usnje", izdelano iz mikrovlaken po najbolj sofisticirani metodi. Usnje je vodoodbojno, diha, je odporno na trganje in praske, nezahtevno za vzdrževanje, za povrhu pa se še odlično prilagodi obliki stopala.
 • LUMISCENTNOST: Različica v neonsko rumeni barvi vsrka sončne žarke ter ob nenadni stemnitvi svetlobo postopoma sprošča. Kratkotrajno osvetleni čevlji občutno pripomorejo k večji varnosti, še posebno v neosvetljenih tunelih.
 • DOUBLE TECHNO 3 PUSH: Najnovejša različica zapenjal omogoča popolen objem stopala ter hitro zapenjanje/odpenjanje in mikronastavitve, ki jih je možno opraviti zgolj z eno roko. Je evolucija daljnega leta 1966 patentiranega mikrometričnega zapenjala, ki omogoča natančno in celovito nastavljanje oprijema čevlja od prstov navzgor, po stopnjah je zapenjalo možno nastavljati v obe smeri, kar je odlično za mikro nastavitve med kolesarjenjem, ali pa ga z eno potezo popolnoma odpreti, kar se uporablja pri sezuvanju. Z dvigom zategovalnega kolesca z enim pritiskom, zapenjalo omogoča hitrejše in lahkotnejše popravke tudi med vožnjo.
 • REFLEX ADJUSTABLE HEEL RETENTION DEVICE: Prilagodljivi zategovalec pete z odbojnimi elementi, ki skrbijo za opaznost ponoči. Mehanizma bodo najbolj veseli kolesarji z ozkimi gležnji in tisti, ki hočejo, da je stopalo vedno popolnoma fiksno. Mehanizem je patentiran, popolnoma objame zgornji del pete in ne popusti niti pri najtežjih dirkah oziroma najbolj agresivnih šprintih.
 • SIDI HEEL CAP: Vsi Sidi čevlji imajo okrepljen opetnik, ki drži nogo stabilno na mestu in preprečuje deformacijo čevlja tudi po daljšem obdobju uporabe.
 • KEO MEMORY PLATE: Pridrdišče za blokeje je kompatibilno s sistemom "Keo memory plate", česar bodo veseli vsi uporabniki pedal Look. Spominska ploščica omogoča hitro menjavo blokejev, brez potrebe po vnovični natančni nastavitvi.
 • REPLACEABLE HEEL PAD: Nedrseči petki na zadnjem delu podplata, ki skrbita za zanesljiv in varen korak, sta sedaj postali še nekoliko lažji. 
 • Vsa zapenjala so zamenljiva in na voljo kot nadomestni del.

 

Komplet vsebuje:

 • Čevlje Sidi SHOT Carbon
 • Vrečo Sidi za shranjevanje in transport čevljev

 

Več informacij
znamka Sidi

Za prijetno in učinkovito kolesarjenje, je poleg primerne izbire kolesa pomembno, da je slednje tudi ustrezno prilagojeno kolesarju. Da bi bilo nabiranje kilometrov prijetno in da bi bila možnost nastanka poškodb najmanjša možna, se že vrsto let se ukvarjamo s položaji na kolesu. Poleg nastavitve kolesa s klasičnimi tehnikami, po intenzivnem testiranju, sedaj v laboratoriju idmatch nudimo nastavitve z napredno tehnologijo, ki s 3D skeniranjem omogoča natančno oceno biomehanske drže kolesarja in njegovo dinamično analizo.
Preberi več

Športni zavod Maxisport Čerin zaokrožuje našo že tako obširno ponudbo, ki sega od ugodnega nakupa koles, z vsem potrebnim za udobno kolesarjenje skozi celotno leto, prek kakovostnih poprodajnih storitev vzdrževanja in nadgradenj koles ter nastavitev položaja na kolesu, do sedaj tudi bolj družabno obarvane plati.

 • Oblačila in dodatki ALE, DOTOUT in PINARELLO -20% (dodatni 10% popust velja tudi na akcijske cene)
 • Kolesarski čevlji in dodatki SIDI -20% (dodatni 10% popust velja tudi na akcijske cene)
 • Oblačila in dodatki ASSOS -10% · Izdelki BERK in CERAMICSPEED -10%
 • Izdelki blagovnih znamk CAMPAGNOLO, FULCRUM, STAGES, ELITE, SIS in VITTORIA -5% na akcijske cene
 • Kolesa PINARELLO -15%

Zavod Maxisport

Morda vas bodo zanimali tudi naslednji izdelki

Našli smo druge izdelke, ki vam bodo morda všeč!