Obvestilo: Cenjene stranke obveščamo, da je servis na Šmartinski cesti 211 ob sobotah ZAPRT. Zimski delovni čas servisa boste našli tukaj.

Hlače Assos LL.HabuTights S7

Hlače Assos LL.HabuTights S7
Koda izdelka: 11.14.169.15

Zaloga: Na zalogi

Cena: 300,00 €

Special Price 0,00 €

 

Velikost Stanje zaloge Cena na enoto Skupaj Količina
S Na zalogi 300,00 € 0,00 €
M Na zalogi 300,00 € 0,00 €
L Na zalogi 300,00 € 0,00 €
XL Na zalogi 300,00 € 0,00 €
XLG Na zalogi 300,00 € 0,00 €
TIR Ni na zalogi 300,00 € 0,00 €
reset

* potrebna polja

Cena: 300,00 €

Special Price 0,00 €

Opis

Opis izdelka

Prenovljene hlače LL.haBu so sedaj tehnično nadgrajene in zasnovane na platformi S7. Namenjene so  kolesarjenju v zgodnjih zimskih oziroma zgodnjih pomladnih dneh. Izdelane so iz popolnoma na novo razvite, izredno elastične in zračne termo tkanine RX Medium s strukturo 3D zračnih kanalov in vodoodbojno obdelavo tkanine WR, ki je plod večletnih raziskav Assosovega laboratorija v Luganu. Najbolj občutna prednost prenovljene zasnove in novih materialov je zagotovo izredna gibljivost in lahkost oblačila, ki ima v predelu pred mehurjem neprepihljivo plast membrane StratagonUltra, ki odlično ščiti pred vetrom in mrazom, vse skupaj pa je začinjeno s patentiranim in večkrat nagrajenim vložkom Equipe_S7, ki je idealen sopotnik na dolgih vožnjah.

 

Temperaturno območje:

 • 3, zgodnja zima, med 6°C in 14°C 

 

Tehnološki razvoj oblačil

Hlače so razvite z izdatno pomočjo hišnega tekmovalno-razvojnega moštva, ki vse domislice preizkuša tudi v praksi. Nove hlače so zasnovane okoli revolucionarne platforme S7 s tehnologijo Golden Gate.

 

Tkanina RX Medium:

Na novo razvita termo tkanina v Assosovem tekstilnem laboratoriju v Luganu. Topla tkanina zagotavlja največjo možno gibljivost in hitrost sušenja, vodoodbojna obdelava WR pa nudi zaščito pred mokroto izpod koles in ob blagem deževju. Pozor, hlače niso nepremočljive!

 

Vložek S7.Equipe:

 • Debelina oblazinjenja 8mm
 • V vse smeri elastičen vložek
 • Tehnologija golden Gate
 • Konstrukcija vaflja
 • Spominska pena

 

Golden Gate:

Tejnologija “Golden Gate” je zagotovo popolnoma nov mejnik v razvoju podlog za kolesarske hlače. Pred hlačami serije _S7, so bili vsi kolesarski vložki pritrjeni, prišiti oziroma prilepljeni, po obodu celotne podloge. Sedaj zahvaljujoč novi tehnologiji, ki prekinja šive v področju"med nogama" to ni več potrebno. Novost ustvarja tridimenzionalno svobodo gibanja, v ravno najbolj občutljivem območju. Ker na mestu med nogama ni šivov, je posledično občutno zmajšano tudi trenje.

Assos vafelj:

Assosova rešitev “next-toskin” vložka, je 3-plastna tkanina, ki je bila prvič uporabljena v hlačah generacije_S5 in je sedaj še dodatno izpopolnjena: Namesto linearne monolitne pene uporabljene v srednjem sloju, je pri hlačah generacije_S7 uporabljena perforirana pena, ki znižuje težo in občutno izboljšuje zračnost.

Spominska pena:

V kolesarskih hlačah Assos genaracije _S2, modelu FI.13, je bila zaradi izvrstnih sposobnosti dušenja, prvič uporabljena “spominska pena”. Glavna prednost tovrstnega materiala je v tem, da se takoj po prekinitvi pritiska povrne v osnovni položaj. Položaj kolesarja se z vsakim vrtljajem pedal in stalnim prenosom teže nenehno spreminja, spominska pena pa vedno zapolni vmesni prostor.

Izvirni elstični vmesnik:

Pred letom 1998, so bili vsi kolesarski vložki popolnoma togi. Nato so v podjetju Assos, skupaj s pratnerjem CyTech, razvili prvi elastični vložek, ki je pomenil pravo revolucijo v kolesarskem svetu. Elastičen vložek je za udobje kolesarja pomenil pravi kvantni preskok! Pri Assosu razvito tehnologijo za elastnični vložek je sedaj moč najti tudi v hlačah številnih drugih proizvajalcev športnih oblačil, VENDAR je oblika, zasnova in konstrukcija patentiranih Assos vložkov popolnoma drugačna, edinstvena in ekskluzivna. Vedno izberite izvirni elastični vložek.

 

Značilnosti:

 • AEPD - ergonomski kroj, hlače so za odlično prileganje izdelane iz kosov tkanine z različno elastičnostjo.

 • Tkanina RX Medium, z vodoodbojno obdelavo WR in strukturo 3D zračnih kanalov, ki ustvarijo mikro zračno blazino okoli telesa, s čimer bolje zadržuje toploto, znižuje volumen in hkrati ohranja telo bolj suho.

 • Za veter neprepustna in izredno elastična membrana StratogonLight na predelu mehurja, ki odlično ščiti pred mrazom.

 • Tehnologija BlazenSchutz, za veter neprepustna membrana StratagonLight na predelu mehurja.

 • Ergonomsko oblikovan vložek Equipe S7 je namenjen premagovanju dolgih razdalj ter ima zgornjo plast izdelano iz le enega kosa, kar izboljšuje udobje in zmanjšuje možnosti neželenega drgnjenja.

 • Na ključnih mestih vložka je uporabljena pena z visoko gostoto, ki izboljšuje udobje na dolgih poteh.

 • Predel okoli kolen je izdatneje podložen in zasnovan na način, ki ne omejuje gibanja.

 • Ergonomsko krojene naramnice.

 • Velike odsevne površine za odlično opaznost v temi.

 • Vsi šivi so ploski in na nemotečih mestih.

 

Tabela velikosti:

 •  Preglednica velikosti oblačil Assos.

   

Pomembno:

Kolesarske hlače prave velikosti za posameznega kolesarja se morajo telesu prilegati kot druga koža, nagubanih predelov mora biti čim manj, kar dovoljuje tkanini učinkovit nadzor nad telesno temperaturo in med kolesarjenjem omogoča popolno udobje.