Komaj 22 letni Egan Bernal je zmagovalec letošnje Dirke po Franciji, ki je za proizvajalca koles Pinarello rekordna, že 15. in 7. za moštvo Ineos. Zmagoslavje moštva Ineos je z drugim mestom potrdil Geraint Thomas, ki je na slovitem Touru slavil lansko leto.

Egan Bernal je najmlajši zmagovalec, največje kolesarske dirke, v zadnjih 75 letih. Egan je rojen 13. januarja, na isti dan kot sloviti Marco Pantani, zato bi lahko rekli, da mu je kolesarski uspeh praktično usojen. Sprva bi moral imeti vlogo kapetana na letošnji Dirki po Italiji, ampak ga je poškodba prisilila k spremembi načrtov, ki so se zanj razpletli sanjsko.  

 

Letošnja Dirka po Franciji je bila zelo uspešna tudi za Sidi, saj so poleg skupnega zmagovalca, v čevljih Sidi prikolesarili do etapnih zmag še Dylan Teuns (Bahrain Merida, 6. etapa), Simon Yates (Michelton Scott, 2 zmagi, 12. in 15. etapa), Matteo Trentin (Michelton Scott, 17. etapa) in Vicenzo Nibali (Bahrain Merida, 20. etapa).

Egan Bernal, Ineos, zmagovalec kaotične etape z vzponom na sloviti 2770 m visoki prelaz Col de l’Iseran, kolesari na povsem novemu kolesu Pinarello Dogma F12 in v čevljih Sidi Shot.

 

Dylan Teuns, Bahrain Merida, zmagovalec 6. etape, čevlji Sidi Shot, čelada Rudy Project Spectrum, očala Rudy Project Defender s prilagodljivimi in nezlomljivimi stekli Impactx.

 

Simon Yates, Michelton Scott, zmagovalec 12. in 15. etape, čevlji Sidi Shot, novi Scott Addict RC.

  

Matteo Trentin, Michelton Scott, zmagovalec 17. etape, čevlji Sidi Shot, kolo Scott Foil.

 

Vicenzo Nibali, Bahrain Merida, zmagovalec 6. etape, čevlji Sidi Shot prototip, čelada Rudy Project Spectrum, očala Rudy Project Defender s stekli Multilaser Ice.