Rudy Project Nytron cestna kolesarska čelada | Maxinovice

Rudy Project Nytron cestna kolesarska čelada | Maxinovice

Rudy Project NYTRON cestna kolesarska čelada je razvita in zasnovana v vetrovniku v sodelovanju s strokovnjaki za aerodinamiko svetovnega razreda Swiss Side. Nytron združuje vrhunsko varnost, neverjetne aerodinamične zmogljivosti s kompaktnim in lahkim dizajnom.

Zahvaljujoč znanstveni kombinaciji masivnih odprtin in notranjih kanalov za usmerjenega pretoka moči, Nytronovo osupljivo prezračevanje ohranja vašo glavo hladno in znižuje telesno temperaturo ter tako izboljša splošno zmogljivost.

Nytron presega test eksperimentalnega protokola Rudy Project WG11. WG11 je protokol, ki ga je sprejel Rudy Project v sodelovanju z akreditiranimi in priglašenimi organi za testiranje in merjenje učinkovitosti čelad proti rotacijskim udarcem.

Je najbolj napredna in vsestranska aero cestna čelada, ki združuje izboljšano aerodinamiko, rekordno zračenje in sodobno estetiko znamke Rudy Project. Nytron združuje vrhunsko zaščito, varnost, udobje s čisto hitrostjo.

 

15 ZRAČNIKOV

Nytronovih 15 znanstveno konfiguriranih zračnikov in notranjih kanalov za usmerjen zračni tok zagotavlja neprimerljivo prezračevanje ne glede na položaj kolesarja. Nytronovo prezračevanje zagotavlja neprekosljivo odvajanje toplote in s tem boljšo regulacijo notranje telesne temperature. To prezračevanje zagotavlja izjemno prednost športnikom pri cestnih, triatlonskih in kronometerskih izzivih.

 

ZNIŽANJE TELESNE TEMPERATURE IN POVEČANJE ZMOGLJIVOSTI

Zaradi prezračevanja Nytron premika meje v kategoriji aerodinamičnih cestnih čelad. Številne znanstvene študije kažejo, da hlajenje glave izboljšuje učinkovitost z občutnim zmanjšanjem negativnih učinkov, povezanih z naraščajočo telesno temperaturo. Zaradi tega je bil Nytron zasnovan tako, da združuje vrhunsko aerodinamično zmogljivost z najboljšim možnim prezračevanjem. Intenzivna testiranja v vetrovniku so dokazala, da Nytronovih petnajst zračnikov in notranjih kanalov usmerjenega zračnega toka zagotavljajo neprimerljivo prezračevanje ne glede na položaj kolesarja.

TROJNA IN-MOLD KONSTRUKCIJA

Tehnologija In-Mold omogoča, da v zunanjo polikarbonatno lupino neposredno vbrizgajo ekspandirano polistirensko peno (EPS). Rezultat je veliko bolj toga struktura, ki je odporna na udarce in izjemno lahka, kar omogoča izdelavo varnejše čelade, z večjimi odprtinami, ki omogočajo učinkovito zračenje.

RUDY PROJECT WG11

Pri Rudy Projectu razvijajo izdelke, ki so namenjeni najvišji ravni varnosti, ki presegajo zahteve mednarodnih standardov, kot so norme CE ali CPSC. 

Preskus rotacijskega udarca Rudy Project WG11 je protokol, ki ga je Rudy Project sprejel v sodelovanju z akreditiranimi in priglašenimi organi za testiranje in merjenje učinkovitosti čelad proti rotacijskim udarcem. Kriterij Rudy Project WG11 »uspešno neuspešno« temelji na vrednosti BRIC (Brain Injury Criterion), algoritmu, ki določa stopnjo možganske poškodbe. Ta vrednost mora biti manjša od 0,68. Več študij je dejansko pokazalo, da so se vrednosti pretresa BRIC pri ljudeh gibale od 0,60, če so bile pridobljene neposredno iz podatkov o živalih, do 0,68, če so bile pridobljene neposredno od nogometašev.

VSI NYTRON MODELI

DODATKI IN PRIPOMOČKI