Predstavitev cestnih kolesarskih čevljev Sidi SHOT 2S | Maxisport novice

Predstavitev cestnih kolesarskih čevljev Sidi SHOT 2S | Maxisport novice

 

Cestni kolesarski čevelj Shot 2S, iteracija znanega modela Shot 2, predstavlja vrhunec cestne kolesarske obutve prestižne italijanske blagovne znamke Sidi.

 

Prvotni model Shot, ki je bil leta 2016 predstavljen na nogah Chrisa Frooma, ga je v letih 2016 in 2017 spremljal do zmage na dirki Tour de France. Danes se profesionalni kolesarji še naprej zanašajo na čevlje SHOT 2S zaradi njihove sposobnosti učinkovitega prenosa moči na pedala.

 

Model Shot 2S odlikuje izjemna kombinacija togosti, udobja in zračnosti, zaradi česar je vrhunski čevelj v svoji kategoriji. V skladu s Sidijevim značilnim slogom ima model Shot 2S elegantne linije, prefinjeno estetiko in izrazito vizualno privlačnost. Najnovejši model povečuje raven udobja čevlja in vključuje trajnostne materiale, hkrati pa ima bolj umirjeno grafično zasnovo.

 

Trenutno so čevlji Shot 2S na voljo v štirih barvah in različnih velikostih, vključno s polovičnimi velikostmi - najbolj priljubljani črni in beli različici sta dostopni prek te povezave.

 

 

Bioveg

 

Zgornji del čevlja, izdelan iz inovativnega recikliranega visokotehnološkega rastlinskega "usnja" Bioveg, se brezhibno prilagaja konturam stopala ter zagotavlja bistveno podporo in ergonomske prednosti pri daljših vožnjah. 

 

Material Bioveg se ponaša z izjemno zračnostjo, odpornostjo proti obrabi, nezahtevnem vzdrževanju in vodoodbojnostjo.

 

 

Patentiran zategovalec Tecno

 

Zgornji del čevlja, ki izboljša prileganje in oprijem, ima patentiran sistem za zategovanje Tecno 3 Push Flex. Ta sistem je strateško nameščen stran od območij, ki so nagnjena k stiku z drugimi kolesarji, zato je še posebej koristen med dirkami.

 

 

Ta mehanizem je razvoj mikrometričnega zapenjala, patentiranega leta 1966, in omogoča natančno in celovito prilagoditev oprijema čevlja od prsta navzgor. Zapenjalni mehanizem je mogoče nastaviti v obe smeri, kar olajša mikro nastavitve med kolesarjenjem, ali ga popolnoma odpreti z enim hitrim gibom.

 

Sistem uporablja kable Dyneema, izdelane iz smole visoke gostote, kar zagotavlja izjemno vzdržljivost pri lažji zasnovi. 

 

 

Karbonski podplat

 

Podplat C-Boost SRS, ročno izdelan iz 100 % karbona, ki je bil značilen za prejšnje čevlje Shot, zdaj vključuje 95 % recikliranih materialov za večjo trajnost, hkrati pa optimizira prenos moči in podporo. 

 

Podplat, izdelan iz ogljikovih vlaken serije T700 3K, ki jih je pridobilo specializirano italijansko podjetje, znano po sodelovanju s prestižnimi proizvajalci, kot sta Ferrari in Ducati, se ponaša z elektro nano vlakninami za medlaminarne ojačitve in najvišjo stopnjo togosti (10/10), da učinkovito usmerja ustvarjeno energijo. 

 

Podplat ohranja izjemno togost, hkrati pa omogoča rahlo upogibanje na predelu prstov, kar povečuje udobje in spodbuja boljšo prekrvavitev stopal.

 

 

Podplat s tremi prezračevalnimi odprtinami je neprecenljiv med poletnimi vožnjami, saj občutno hladi in ohranja stopala suha. Pozimi čevlji v kombinaciji z visokokakovostnimi galošami ali naprstniki zagotavljajo optimalno toploto.

 

 

Poleg tega lahko uporabniki s 5-milimetrsko nastavitvijo spredaj in zadaj natančno prilagodijo položaj blokejev za prilagojeno udobje.

 

Prilagodljiv zategovalec pete

 

Prilagodljiv zategovalec pete je namenjen predvsem preprečevanju zdrsa pete med vzponi ali intenzivnimi šprinti. Ta patentirani mehanizem, ki je še posebej koristen za kolesarje z ozkimi gležnji ali tiste, ki si prizadevajo za čim večjo stabilnost stopala, varno objame zgornji del pete in tako zagotavlja trden oprijem.

 

 

Za večjo varnost odsevni elementi krasijo stranski in zadnji del čevljev, kar še izboljša vidljivost v slabših svetlobnih pogojih.

 

Rezervni deli

 

V skladu s Sidijevim slovesom je na voljo široka paleta rezervnih delov, ki podaljšajo življenjsko dobo vaših čevljev. 

 

Zamenljivi vložki za peto in prste omogočajo prilagajanje, medtem ko so kot zamenljivi deli na voljo tudi kabli Dyneema, zapenjalec Tecno in nedrseče pete na zadnjem delu podplata, kar zagotavlja trajno zmogljivost in varnost.

 

 

Ti cestni čevlji, ki jih odlikuje vrhunska izdelava, izstopajo od konkurence, saj se ponašajo s togostjo podplata, ki ustreza najvišjim standardom. 

 

So odlična izbira tako za tekmovalne športnike kot za navdušene kolesarje, ki premagujejo daljše razdalje. Poleg tega njihova robustna izdelava zagotavlja dolgo življenjsko dobo zaradi možnosti zamenjave številnih delov, ki se hitro obrabljajo.