Pinarello - Nov sistem barv po izbiri MyWay | Maxinovice

Pinarello - Nov sistem barv po izbiri MyWay | Maxinovice

Pinarello predstavlja nov sistem barv po izbiri MyWay Dogme F

Pinarello je odprl nov portal za sistem barv MyWay na www.pinarello.com/myway.

Novi proces bo zaradi uporabe najnovejše tehnologije 3D iger izjemno poglobljena izkušnja.

Novi sistem MyWay bo kolesarjem omogočil izbiro med tremi različnimi tipi osnovnih grafik mono, faded in cut – skupaj s 27 različnimi barvami, tremi vrstami nalepk in dvema različnima premazoma. Možnih bo osupljivih 16.000 kombinacij.

To bo najbolj realistična izkušnja, ki je trenutno na voljo v kolesarski industriji, in bo vsakemu kolesarju omogočila, da razišče svojo ustvarjalnost in ustvari edinstveno Dogmo F, ki jo lahko nato v omejenih količinah naroči pri enem od uradnih trgovcev Pinarello. To lahko storite tudi v naši trgovini Maxisport Čerin.

Vsak okvir po meri se potem lahko šteje za umetniško delo, saj vsak edinstven dizajn ročno poustvarijo izkušeni obrtniki na sedežu podjetja Pinarello v Villorbi, Trevisu. Zaradi tehničnih zahtevnosti pri reprodukciji modelov MyWay pri projektu delajo samo najboljši in najbolj izkušeni ličarji Pinarella, večina pa ima več kot 30 let izkušenj.

Kako poteka proces izdelave MyWay?

Postopek se začne s skrbno pripravo vsakega okvirja kolesa. Prvi premaz je natančno ročno poliran, da se ustvari popolnoma gladka in ravna površina, brez por, ki bi lahko povzročile težave pri končnem premazu.

Ko je površina popolnoma gladka, okvir v ličarskem oddelku temeljito očistijo in pripravijo za barvanje.

Okvir je nato natančno maskiran in zaščiten, preden se nanesejo sekundarne plasti barve.

Nato po odstranitvi zaščitnih folij, z airbrushem in natančno brizgalno pištolo skrbno nanesejo zaključne detajle in zaključijo postopek senčenja. To je delo, za katerega so usposobljeni le najbolj izkušeni ličarji.

Vsak korak zahteva več ur sušenja in strjevanja, zaradi česar je postopek dolgotrajen in zahteven. Ko je barvanje končano, nanesejo sijaj ali mat premaz in prozorno zaščitno folijo.

Nato okvir pustijo počivati 24 ur pred končnim pregledom in poliranjem.

Zadnji korak je nanos novih nalepk “Decaplus”, ki so posebej zasnovane za zmanjšanje teže v primerjavi z nalepkami pod premazom. Poleg tega pa omogočajo ustvarjanje neverjetno gladke površine in uporabo čudovite palete barv, kot na primer kovinskih barv.

Po tem opravijo še končno preverjanje in čiščenje, preden je okvir pripravljen za popoln tehnični pregled okoli vseh vijakov, navojev in zapirala sedežne opore. Ostane le še sestavljanje resnično edinstvenega sanjskega kolesa - ”Dream bike”.

Okvir, prikazan na sliki, "DreamBuild Replica", je mogoče naročiti le v zelo omejenih količinah samo na posebno zahtevo.