Kako izbrati prava sončna kolesarska očala Rudy Project? | Maxisport svetuje

Kako izbrati prava sončna kolesarska očala Rudy Project? | Maxisport svetuje

 

Rudy Project je znamka, ki strmi k večletni odličnosti ter dviguje uspešnost športnikov na vseh ravneh. Ustanovljena leta 1985 v Trevisu v Italiji, znamka Rudy Project je že več kot 30 let vodilna v svetu na področju športnih očal, saj mojstrsko združuje vrhunsko tehnologijo in estetski dizajn, skupaj z italijanskim stilom in pozornostjo do detajlov. Tako so ustvarili nekaj najboljših kolesarskih sončnih očal, visokotehnoloških rešitev, kolesarskih čelad in športne opreme.

Znamko Rudy Project predstavljajo številne legende kolesarjenja, motošporta, triatlona in mnogih drugih disciplin, saj nosijo čelade in sončna športna očala znamke na treningih in tekmovanjih po vsem svetu. Z uporabo povratnih informacij športnikov je Rudy Project razvil edinstvene izdelke z najnovejšimi dizajni, aerodinamiko in tehnologijo, ki jo bomo predstavili v tem zapisu. Rudy Project prav tako podpira in ponuja rešitve z opremo tisočem profesionalnih športnikov in športnih navdušencev po vsem svetu. Končni rezultat je zbirka izdelkov, ki dvigujejo varnost, udobje in predvsem zmogljivost na višjo raven ter vam omogočajo lažje doseči športne cilje. S prodajo izdelkov v več kot 60 državah po vsem svetu je podjetje s svojo drugo generacijo podjetnikov Cristianom in Simone Barbazzo ponovno potrdilo svoj mednarodni poklic.

Športna in kolesarska sončna očala

KONSTRUKCIJA KOLESARSKIH OČAL IZ GRAFENA

V podjetju Rudy Project so razvili ekskluzivno kolekcijo vodilnih kolesarskih sončnih očal linije Graphene z uporabo posebne spojine najbolj revolucionarnega materiala na svetu: GRAFENA. Za grafen velja, da je lažji od ogljika, a trši od diamanta in se ponaša z edinstvenimi večnamenskimi molekularnimi lastnostmi: izjemno odpornostjo, superiornostjo proti praskam in izjemno stabilnostjo, hkrati pa dosega vrhunsko polpoliran temno siv zaključek, naravno pridobljen med brizganjem materiala.

Postopek barvanja okvirja očal ni potreben, saj so nepravilnosti in vzorci, ki nastanejo med izdelavo, dokaz edinstvenega postopka, zaradi česar je prav tako vsak kos očal edinstven.

PRILAGAJANJE ODPRTIN ZA ZRAČENJE - VENT CONTROLLER

Nič več rosenja, samo kristalno jasen vid. Vent Controller je zasnovan tako, da prilagodi pretok zraka za zmanjšanje toplotnega šoka in preprečuje rosenje ter zagotavlja popoln vid in zračenje med kolesarjenjem.

PRILAGODLJIV NOSNIK IN UŠESNE KONICE

Mehek nastavljiv nosnik omogoča izjemno prileganje kateri koli obliki obraza. Ta sistem omogoča tudi prilagajanje višine očal in oddaljenosti od obraza - tako pa se prepreči rosenje. Nastavljive konice očal zagotavljajo popolen oprijem in prileganje glavi. Preprosto z nežnim pritiskom nastavite konice v katero koli smer.

“QUICK CHANGE” SISTEM

Ta sistem vam omogoča, da zamenjate svoja stekla hitro in enostavno! Sistem hitre menjave omogoča pestro izbiro velikosti in vrste stekel, ki vam v danem trenutnku najbolj ustrezajo oziroma glede na vaše potrebe.

VARNOSTNI PROJEKT

Rudy Project je vodilno ime na področju raziskav in razvoja naprednih čelad in sončnih kolesarskih očal za popolno zaščito pred padcem. Zavezani so k zagotavljanju vrhunske varnosti z integriranimi tečaji ročic in mehkimi, termoplastičnimi elastomeri, ki preprečujejo poškodbe v primeru padcev, udarcev in trkov.

BUMPER - ZAŠČITA STEKEL

Bumper je pisana gumijasta zaščita za stekla, zasnovana tako, da poveča vašo varnost v primeru udarcev. Poleg tega so integrirani s sistemom zračenja Vent Controller, ki preprečujejo zameglitev in zagotavljajo popolno zračenje.

Zaščita Bumper je na voljo v različnih barvah, z zamenjavo slednje je moč videz očal enostavno spremeniti, ga prilagoditi svojim željam ter očalom nadeti osebno noto.

 

POWER FLOW SISTEM ZRAČENJA

Inovativni sistem PowerFlow vključuje odprtine, ki so plod raziskav in so nameščene ob straneh in na sprednjem delu okvirja za boljše kroženja zraka, hkrati pa zagotavljajo največjo aerodinamično učinkovitost brez motenja vida.

 

IMPACTX NEZLOMLJIVA STEKLA ZA KOLESARSKA OČALA

IMPACT X STEKLA

Stekla ImpactX so zagotovljeno nezlomljiva. Njihove molekularne poltoge lastnosti zagotavljajo edinstveno prilagajanje svetlobe in neprimerljivo zaščito oči pred sončnimi žarki in atmosferskimi elementi.

ImpactX® je družina patentiranih poliuretanskih optičnih polimerov, prozornih in nezlomljivih, prvotno razvitih za vojaške in vesoljske zahteve, da bi zagotovil neprebojen, pregleden in lahek material, ki lahko zagotavlja vrhunsko zaščito, zanesljivost in daljše delovanje kot polikarbonat.

Več o samih ImpactX steklih preberi tukaj.

Nezlomljive leče ImpactX izboljšajo kontrast, ostrino vida in zaznavanje globine, saj v nekaj sekundah postanejo temne pri nizkih do visokih svetlobnih pogojih.

Leče ImpactX® so 16% lažje od CR-39 in 10% lažje od polikarbonata; imajo nižjo notranjo napetost in kromatsko disperzijo kot polikarbonat, kar ima za posledico ostrejše slike, višjo ločljivost, zmanjša »mavrico« in nudi več vizualnega udobja.

Vrste ImpactX stekel:

  • IMPACTX 2 BLACK AND LASER BLACK
  • IMPACTX 2 RED AND LASER RED
  • IMPACTX 2 LASER BROWN
  • IMPACTX 2 LASER PURPLE HDR

IMPACTX 2 LASER PURPLE HDR STEKLA

ImpactX 2 Laser Purple so stekla, razvita za izboljšanje zmogljivosti igralcev golfa. Ta vrhunska stekla prilagodijo napredno fotokromno tehnologijo ImpactX 2 za zahteve igralcev golfa.

Popolnoma nov ImpactX 2 Laser je vijoličasta mešanica z najsodobnejšim prilagajanjem svetlobe z ultra definiranim kontrastom in izboljšanim zaznavanjem globine, ki izkorišča visokokakovostne fotokromne delce in prepustnost svetlobe od 48% do 8% glede na zunanjo svetlobo, omogoča boljše merjenje razdalje in spreminjajoče se razmere na travi.

POLAR 3FX HDR STEKLA

Tehnologija POLAR 3FX ščiti vaše oči pred škodljivimi UV-žarki in odpravlja bleščanje s selektivnim filtriranjem neškodljivih valovnih dolžin skozi lečo. Tehnologija POLAR 3FX je zasnovana za filtriranje bleščanja avtomobilskih žarometov, sončnih žarkov in lomljene svetlobe na mokrih ali sijočih površinah, kot sta voda in sneg.

Poleg tega so vsa nova stekla POLAR 3FX opremljena s filtrom HDR, ki je natančno nastavljen tako, da poveča vašo varnost z izboljšanjem kontrasta v mestnih, gorskih in cestnih okoljih. Rezultat je svetel in udoben vid, ostrejše zaznavanje podrobnosti in svetlejše barve z občutnim zmanjšanjem utrujenosti oči.

Vrste Polar 3FX HDR stekel:

  • Polar 3FX HDR MULTILASER GREEN
  • Polar 3FX HDR MULTILASER ORANGE
  • Polar 3FX HDR MULTILASER BLUE
  • Polar 3FX HDR MULTILASER RED
  • Polar 3FX LASER GREY

 

RP OPTICS STEKLA

Za posebne svetlobne razmere Rudy Project ponuja tehnično napredne posebne leče z visoko vizualno kakovostjo, prilagojeno vašim potrebam. Različne leče vam omogočajo, da izstopate v vseh svetlobnih ali atmosferskih razmerah. Cilj RP Optics je izboljšati vizualno zmogljivost in zaščito oči s pomočjo selektivnih leč z visoko optično in mehansko zmogljivostjo, v kombinaciji z najnaprednejšimi tehnologijami in znanstvenimi aplikacijami.

Stekla nudijo funkcije, ki so skupne vsem vrstam stekel, kot je popolna nevtralizacija ultravijoličnega sevanja do 400 nm (zaščita UV 400) in ohranja celovitost barv tudi s temnimi filtri. Ni dovolj, da zaščitimo oči pred nevarnim sevanjem in zunanjimi dejavniki, saj je pomembno tudi izboljšati ostrino vida in zmanjšati popačenje, hkrati pa ponuditi visokokakovostno optiko, primerno za šport.

V nekaterih ekstremnih razmerah se mora športnik zanašati na tehnologije za izboljšanje zmogljivosti in zmanjšanje motenj. Zaradi tega so v podjetju Rudy Project nabor filtrov razširili s posebnimi obdelavami, vključno s tehnologijo proti meglenju, hidrofobno in fotokromno tehnologijo. Leče, ki so vedno v ospredju tehnologije, zagotavljajo ostrino vida in fizično zaščito očesa. Visokokakovostne leče imajo naslednje lastnosti/prednosti:

  • Zmanjšanje bleščanja - izboljšanje kontrasta
  • Zaščita pred ultravijoličnimi žarki
  • Zagotovitev popolnega vida brez popačenja barv
  • Zaščita pred zunanjimi elementi

STEKLA ZA VSE ŠPORTE

RP Optics je širok nabor naprednih specialnih leč z visoko vizualno kakovostjo, prilagojenih za športno uporabo. Omogočajo vam najboljše delovanje v vseh svetlobnih ali atmosferskih razmerah in so na voljo v širokem izboru barv in premazov, primernih za številne discipline.

DIOPTRIJSKA KOLESARSKA OČALA

OPTICAL DOCK

Optical Dock je dodatek, ki predstavlja popolno rešitev za športnike, ki potrebujejo znatno korekcijo vida in želijo izkoristiti dizajn, tehnologijo in udobje sončnih očal Rudy Project.

IMPACT RX - RX DIRECT

Dioptrijska stekla Impact RX so izdelana iz istega materiala kot fotokromne leče ImpactX. Ustvarjene so za dioptrijo, ki jo ima kolesar, pa tudi s pomočjo izračunanih parametrov za povečanje polnega vidnega polja in preprečevanje popačenja. 

INKAS

Inkas, elegantno oblikovan z vrhunskimi detajli, združuje napredne materiale in pametne možnosti korekcije, kot so optični dodatki s polnim in polovičnim robom ter preklopna leča, ki vedno zagotavljajo najboljši vid med kolesarjenjem.

OPTICAL DOCK 2

Zahvaljujoč novemu minimalističnemu dizajnu in širši obliki, Optical Dock 2 združuje slog z izjemno vsestranskostjo in funkcionalnostjo platforme Optical Dock.

FLIP UP

Očala Flip Up uporabljajo tehnologijo hitre menjave stekel Quick Change in ponujajo nekaj najbolj priljubljenih plano leč. Flip-Up omogoča hitro dviganje ali spuščanje filtrov nad dioptrijskimi lečami.

DIRECT CLIPS

Tehnologija Direct Clips omogoča vstavljanje dioptrijskih dodatkov. Zahvaljujoč funkcionalni rešitvi lahko športniki, ki potrebujejo dioptrijska očala, uživajo v udobju priljubljenih sončnih očal Rudy Project, optiki pa lahko v lastnih laboratorijih enostavno izpopolnijo robove korektivnih leč brez uporabe zapletenih strojev za rezanje.

IRIDIS

Povsem novi Iridis bogati široko paleto dioptrijskih rešitev Rudy Project. Ta oftalmološki model, ki je na voljo v dveh oblikah (Iridis 65 in Iridis 66), združuje slog z značilnim dizajnom Rudy Project.

Zahvaljujoč svojemu Grilamid okvirju je Iridis izjemno lahek, a odporen. Iridis je združljiv s enožariščnimi in progresivnimi lečami in ima mehke polimerne konice, ki vedno zagotavljajo udobno prileganje. Kot vsi oftalmološki modeli Rudy Project je tudi Iridis izjemno funkcionalen in predstavlja odlično rešitev za šport in vsakdanje življenje.

OPTICAL INSERTS

Optični dodatek RX Optical Insert je vstopni model dioptrijskih kolesarskih očal, ki zagotavlja odlično rešitev in je zasnovan posebej za kolesarje, ki potrebujejo le rahlo korekcijo vida. Dodatek je mogoče vstaviti tik pred sončne leče.

RYDON READERS OČALA ZA BRANJE

Rydon Readers so vnaprej nameščena sončna očala, zasnovana za športnike, ki potrebujejo podporo za branje in brez kompromisov v smislu sloga in funkcionalnosti.

Povečevalna leča je brezhibno integrirana v spodnji del sončne leče RP Optics, ki vam pomaga pri branju in pregledovanju zemljevidov ali zaslonov naprav, kot so mobilni telefon, GPS, kolesarski računalniki in srčni monitorji.

OPHTHALMIC

Okvirji za športna dioptrijska očala ponujajo funkcionalno in prilagodljivo možnost očal. Ta edinstvena in izjemna rešitev je popolna tako za šport kot za vsakdanje življenje.

STEP 01 DIOPTRIJSKA OČALA

Step 01, ki združuje čiste oblikovne in zmogljivostne funkcije, kot so okvir Grilamid in nastavljive konice, je vsestranska možnost za športne dejavnosti in vsakdanje življenje za vse, ki potrebujejo dioptrijska očala.

STEP 02 DIOPTRIJSKA OČALA

Okrogla oblika Step 02 ponuja še eno možnost za tiste, ki želijo izkoristiti udobje očal Step 01.