20 daril za kolesarje | Maxisport svetuje

20 daril za kolesarje | Maxisport svetuje

Če poznate kakšnega kolesarskega navdušenca, verjetno veste, da smo do svojih dvokolesnih pustolovščin zelo strastni in da vedno iščemo novo opremo, ki bi nam omogočila, da se do kolesarjenja še bolj navdušimo. 

 

Ker se tega zavedamo, je naša ekipa Maxisport pripravila premišljen izbor praktičnih idej za darila, prilagojenih kolesarjem, za vsak žep.

 

1. Assos Care Kit

Akcijska cena: 49,99 €

 

Prva ideja, ki je nepogrešljiva za vsakega kolesarja, je paket športne kozmetike. Ta paket vključuje posebno nežno čistilo za kolesarska oblačila Assos, ki je PH nevtralno, odpravlja neprijeten vonj, izboljšuje zračnost tkanin in podaljšuje obstojnost barv. S tem čistilom bodo vaši obdarovanci zagotovo podaljšali življenjsko dobo svojih kolesarskih oblačil.

 

Paket vključuje tudi Assosovo kremo za vložek kolesarskih hlač oziroma zadnjico, ki zmanjšuje trenje, ki nastane med kolesarjenjem, hkrati pa preprečuje luščenje kože in nabiranje bakterij. Za številne kolesarje je prav tovrstna krema korak do udobja na kolesu. 

 

Tretji element v paketu je gel za nego po kolesarjenju znamke Assos. Po dolgem dnevu kolesarjenja imajo kolesarji včasih zaradi odrgnin ob sedež razdraženo kožo. Gel za obnovo kože pomaga pospešiti celjenje kože in celo prask, ki nastanejo zaradi padcev.

 

 

2. Oblačila za prosti čas

Cena od 17,99 €

 

Kolesarji radi pokažemo svojo zvestobo kolesarskim blagovnim znamkam, tudi ko nismo na kolesu. Na izbiro imamo široko paleto moških in ženskih oblačil za prosti čas znamk Assos in Pinarello, izdelanih iz visokokakovostnih tkanin, ki smo jih vajeni pri teh blagovnih znamkah.

V tej kategoriji boste našli oblačila za vse priložnosti, vključno s polo majicami, puloverji, majicami s kratkimi rokavi, hlačami in celo toplimi puhovkami.

 

 

3. Poletne, pomladne in zimske kolesarske kape

Cena od 14,67 €

 

Kolesarske kape so večnamenske, poleg tega, da izražajo naš slog, saj v ponudbi imamo pestro izbiro barv, nas poleti ščitijo pred soncem in zadržujejo znoj, da nam ne pade na čelo in v oči. 

 

Pozimi nas ščitijo pred mrazom in so nepogrešljiv dodatek, ki ga nosimo pod čelado. Še ena odlična stvar je, da so kape večinoma ene velikosti, zato vam ni treba skrbeti, da bi kupili napačno velikost.

 

 

4. Bidoni Elite Fly in sterilizator za bidone

Cena paketa 2x bidon + sterilizator: 33,39 €

 

Elitov bidon Fly je najpogosteje uporabljen bidon na dirki WorldTour in to z razlogom. Je najlažji bidon na svetu (za tiste, ki jim je pomemben vsak gram, je to 51 g za 550-mililitrski bidon), izdelan iz povprečno manj plastike kot drugi bidoni. 

 

Je zelo mehak, zato tekočina iz njega izteče že ob najmanjšem pritisku, kar je zelo koristno, ko smo na kolesu. Na voljo je veliko barv, ki se ujemajo z različnimi barvami koles in nosilcev za bidone. 

 

Elite je letos izdal nov sterilizator za bidone Neto, ki je primeren za skoraj vse mikrovalovne pečice na svetu in s pomočjo pare v zelo kratkem času uniči 99,9 % bakterij in plesni.

 

 

5. Navijaški izdelki Primož Roglič
   

Cena od 7,50 €

 

Da lahko vaši obdarovanci pokažejo, da navijajo za Primoža Rogliča, vam priporočamo popolne navijaške majice, nogavice, bidone, skodelice in zastave, ki jih bodo lahko ponosno nosili tako na kolesu kot v prostem času.

 

Navijaški material s podpisom Primoža Rogliča odlikujeta odlična zasnova in kakovost izdelave.

 

 

6. Termo flaše Elite Mia

Cena: 39,00 €

 

Vsestranski termo bidon Mia iz nerjavečega jekla in ki ne vsebuje plastike, je primeren tako za kolesarjenje kot za vsakodnevno uporabo. Tekočine ohranja tople do 12 ur in hladne do 24 ur, zato ga lahko uporabljamo poleti in pozimi.

 

 

7. Orodje za vzdrževanje kolesa

Cena od: 14,95 €

 

Vsi kolesarji bi morali imeti na kolesu vsaj osnovno orodje, saj vsak kolesar občasno potrebuje hitro popravilo na cesti. V teh trenutnih bomo zagotovo veseli, da imamo s seboj orodje. 

 

V naši ponudbi boste našli različna mini orodja, ki jih zlahka spravite v žep kolesarskega dresa ali v kolesarsko torbo.

 

 

8. Kolesarska torbica

Cena od 19,95 €

Nekateri ne maramo nositi vseh osebnih predmetov v žepih kolesarskega dresa, kot so pumpica, mobilni telefon, denarnica, geli in čokolade, zato uporabljamo kolesarske torbe ali nahrbtnike - najpogosteje pa podsedežne torbice. V naši ponudbi najdete različne velikosti torbic za vse potrebe, od mikro do velikih.

 

 

9. Kakovostne prednje in zadnje luči za kolesa ter kolesarski radar

Cena od 14,95 €

 

Za varnost vaših obdarovancev priporočamo zmogljive kolesarske luči Topeak in Most, ponujamo pa tudi izjemno priročne, močne, a kompaktne sprednje in zadnje luči, ki jih je mogoče polniti prek USB kabla.

 

Med kolesarji je zelo priljubljen radar za kolo Garmin Varia, ki ne služi le kot zadnja luč za kolo, temveč nas z vizualnimi in zvočnimi opozorili opozarja tudi na vozila, ki se približujejo od zadaj. Vsekakor je to ena od ključnih stvari za zagotavljanje najvišje ravni varnosti cestnih kolesarjev.

 

 

10. Assos kolesarske nogavice in galoše

Cena od 8,00 €

 

Podjetje Assos je znano po tem, da izdeluje kolesarske nogavice, ki so tako mehke, da pozabite, da jih nosite. Nogavice so izjemno trpežne in zračne ter izdelane iz tkanin, ki preprečujejo nastanek neprijetnih vonjav.

 

Assos ponuja kolesarske nogavice za poletje, pomlad ali jesen in zimo, za zmerno zimo in zelo hladno vreme.

 

Galoše bodo ohranile stopala suha tudi v najbolj mokrih razmerah.

 

 

 

11. Morgan Blue set za čiščenje kolesa

Cena 45,99 €

 

Čistila in maziva so nekaj, kar kolesarji uporabljamo in potrebujemo vse leto. Podjetje Morgan Blue je na trgu od leta 1994 in je sponzor številnih profesionalnih kolesarskih ekip.

 

Odlično darilo je komplet, ki vsebuje vse kar potrebujete za čiščenje in mazanje koles in vključuje vedro, čistilo, mazivo in rokavico iz mikrovlaken za čiščenje koles.

 

Če želite izvedeti, zakaj tudi pri Maxisportu zaupamo izdelkom Morgan Blue in kako očistiti svoje kolo, preberite naš prispevek.

 

 

12. Spodnje kolesarske majice Assos

Cena od 48,00 €

 

Ko v prijetnih temperaturah prikolesarimo do vrha prelaza, se niti ne zavedamo kako pomemben del kolesarske garderobe je ravno aktivno spodnje perilo. Med vzponom se intenzivno preznojimo, kakovostna kolesarska oblačila so sicer izdelana iz hitro sušečih tkanin, vendar površina kože navkljub temu ostaja vlažna. 

 

Glavna naloga aktivnega spodnjega perila je hiter prenos vlage iz površine kože na zgornji sloj oblačil. Aktivno spodnje perilo ohranja površino kože suho, ker bo znoj sproti izhlapel na prostem, nam pri kolesarjenju tudi v največji vročini ne bo nič bolj vroče, v zatišnih legah in na spustih pa nam bo prijetno toplo. 

 

Pozimi in spomladi priporočamo termo spodnje majice, ki vas bodo grele tudi pri zelo nizkih temperaturah.

 

 

13. Mini tlačilke in zračnice Tubolito

Cena od 39,96 €

Popolna kombinacija, ki nas lahko reši na cesti, pa tudi zmanjša težo našega kolesa, so lahke mini tlačilke in ultralahke kolesarske zračnice Tubolito. Zračnice Tubolito so neprimerljivo vzdržljivejše in 65 % lažje od standardnih zračnic. Več o zračnicah Tubolito preberite tukaj.

 

 

14. Paket kolesarske prehrane

Uspešnost našega treninga je lahko odvisna od naše prehranske strategije. Ponujamo vam širok nabor energijskih praškov in ploščic, izotoničnih gelov, hidracijskih tablet in beljakovin, ki jim zaupajo tudi profesionalne kolesarske ekipe!

 

Za celovit vpogled v umetnost prehranjevanja med kolesarskimi podvigi preberite več v našem blogu.

 

 

15. Vidne kolesarske vetrovke in brezrokavniki

Cena od 66,47 €

Ultralahke in zlahka zložljive kolesarske vetrovke in brezrokavniki so nepogrešljiv del opreme vsakega kolesarja skozi vse leto. 

Izdelane so iz zračnih in neprepihljivih membran in jih lahko pospravite v zadnji žep kolesarskega dresa. Na voljo imamo široko paleto moških in ženskih kolesarskih vetrovk in brezrokavnikov, še posebej pa priporočamo barve, ki so vidne na kolesu.

 

 

16. Kolesarske hlače Assos

Cena od 135,00 €

 

Podjetje Assos je najbolj znano po moških in ženskih kolesarskih kratkih hlačah, ki slovijo po zelo naprednih in patentiranih tehnologijah, ki zagotavljajo neprimerljivo udobje. Kolesarske kratke hlače so prvi stik med nami in kolesom, zato je izbira kakovostnih kratkih hlač izjemnega pomena.

Zakaj so kratke kolesarske hlače Assos obvezna oprema vsakega resnega kolesarja pa preberite v našem blog zapisu.

 

 

17. IdMatch nastavitev položaja na kolesu

Akcijska cena 200,00 €

Nastavitev položaja na kolesu oziroma ‘Bike fitting’ je nekaj, kar bi moral opraviti vsak kolesar za kolesarjenje brez bolečin. Pri izbiri pravih komponent in položaja na kolesu pomagamo v našem studiu IdMatch. Naprave IdMatch so opremljene z naprednimi tehnologijami, s katerimi lahko natančno izmerimo in prilagodimo kolo vašemu telesu.

Samo do 31. decembra vam ponujamo posebno ponudbo za nastavitev IdMatch, darilne bone pa najdete tukaj.

 

 

18. Posezonski generalni servis kolesa

Akcijska cena od 60,00 €

 

Da bi podaljšali življenjsko dobo kolesa in sestavnih delov, vam priporočamo posezonski generalni servis, kjer bo naša usposobljena ekipa pregledala vse sestavne dele, nato pa vaše kolo skrbno očistila in pripravila na novo kolesarsko sezono. 

Kako poteka naš generalni servis in zakaj ga priporočamo vsem kolesarjem, si lahko prebrete tukaj.

V zimskem času pa imamo posebno akcijsko ponudbo, ki jo najdete tukaj.

Za servis vam nudimo tudi darilne bone, ki jih lahko naročite tudi preko e-pošte.

 

 

19. Trenažerji in valji

Cena od 199,99 €

Ko se temperature spustijo, nekateri kolesarimo zunaj in se opremimo s kakovostnimi zimskimi oblačili, drugi pa radi kolesarimo v udobju svojega doma. Interaktivni trenažerji in valji so zelo priljubljene naprave za simulacijo kolesarjenja, pomagajo pa nam ohraniti kondicijo tudi pozimi. 

Priljubljenost trenažerjev se je povečala tudi zaradi zanimivih kolesarskih aplikacij za virtualno kolesarjenje, kot je Zwift.

Pri izbiri trenažerja vam pomagamo v tem prispevku, vse, kar morate vedeti o virtualnem kolesarjenju, pa najdete tukaj.

 

 

20. Darilni boni Maxisport

In nenazadnje, za tiste, ki se ne morete odločiti za pravo darilo ali želite izbiro prepustiti kolesarju, vam ponujamo naše darilne bone, ki vam jih lahko pošljemo tudi po elektronski ali navadni pošti.

Upamo, da smo vam pomagali pri izbiri daril za kolesarje!